pyly Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam. Zmuszony byłem oddać auto do przeglądu aby nie stracić gwarancji. W książce serwisowej wyczytałem cos o sprawdzeniu spryskiwaczy i innych pierdółkach, które sprawdzają i są wliczone w cenę. I tak: jak miałem rozregulowany spryskiwacz (umiem sam wyregolowac szpilka tak mam dalej, na fakturze doliczyli mi 500 ml uniwersalnego płunu zmywającego a zbiornik spryskiwaczy uzupelnilem wczesniej prawie do pełna (chyba ze to jakis inny plyn w cenie 12 zł za 500 ml , ponadto doliczyli kase za uzupelnienie braków zabazpiecznie antykorozyjnego podwozia. Zrobiłem sobie zdjecie podwozia i oczywiscie nic tam nowego nie widze, a widze tylko wiszące strzępy starego zabezpieczenia oderwanego Po prostu banda i tyle. Nawet nie moglem patrzyc im na rece przy robocie wiec pewnie wymienili olej, filtra niestety sam nie sprawdze czy wymienili.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zawsze możesz reklamować usługę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 lub jeśli krzywdząco zerżnęli cię na kasie, to jedynym wyjściem jest powołanie rzeczoznawcy ale to musiałoby być jakieś rażące oszustwo, bo rzeczoznawca to 250-300zł wydatku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holcu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Na Twoim miejscu jak oni nie grają czysto zrobiłbym tak : Podjechałbym do nich, przedstawiając się jako tajemniczy klient na zlecenie firmy np. xxxx (przedstawiciela ASO na Polskę) celem sprawdzenia jakości oraz rzetelności punktu dealerskiego. Z pytaniem jak to możliwe, że : uzupełnili Ci płyn od spryskiwaczy, skoro był poziom maksymalny ....... Inną metodą jest metoda oficjalna, na piśmie opisz całą sytuację z uzasadnieniem, że w przypadku braku wyjaśnień oraz reakcji ze strony dealera, poruszysz daną kwestię w programie Turbo Kamera na TVN z podaniem szczegółowych danych adresowych dealera oraz wizytą redakcji w/w programu. Najważniejsze, to nie dać się robić w huyyah   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyly Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Wszystko można, tylko kto ma na to dzisiaj czas Jakby mnie skubneli na większa kasę to nie omieszkałbym się do nich pofatygować atak to na benzyne więcej wydam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymi870 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 metoda oficjalna, na piśmie opisz całą sytuację na benzyne więcej wydam raczej do napisania listu/e-maila benzyny nie potrzebujesz a tak jak mówi Najważniejsze, to nie dać się robić w huyyah oni tylko czekają na frajera , w aucie firmowym wyważyli nam przy przeglądzie koło za 250zł , szef ma sporo aut na firmę i potrafi się sądzić o 5zł, dostał zwrot kosztów całego przeglądu i przeprosiny na piśmie ...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi