Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

jak naprawić pasek rozrządu

Naprawa paska polega na wymianie kompletu rozrządu, czyli pasek zębaty, napinacz paska i jeszcze czasem dodatkowe rolki jak to ma miejsce w Oplu, co nie którzy zalecają wymianę pompy wody ale to już decyzja jest moim zdaniem indywidualna.

rozumiem że to spóźniony żart prima aprilisowy?

Oj ArKos bądź wyrozumiały dla nowicjuszy, nie każdy jest taki magik jak Ty 8-)

bądź wyrozumiały

jestem wyrozumiały

po prostu pytanie zaskoczyło mnie na maksa :shock:

"jak naprawić zużyte klocki hamulcowe?"

to podobna kategoria i to taka, w której niestety nic sie nie robi tylko sie wymienia

na szczęki hamulcowe a nie na klocki...

klocki na gorąco są wytwarzane na prasie - ciśnienie + temperatura + skład okładziny przykleja sie do blachy klocka

nie da sie ich zregenerować, stary mechaniol jesteś to nie pitol mi tu :-D

Dobra koniec bo z rozrządu jesteśmy przy kołach a nawiasem pisząc daj mi taki materiał to Ci nabija klocek a wiesz że jestem w stanie to zrobić :lol::lol:

Grzesiu.... nie śmiałbym wątpić w twoje umiejętności...

nawiasem mówiąc wierzę że dasz rade, bo Oltcit miał klocki hamulcowe ze sklejki :rotfl:

no ale racja - jedziemy OT i trza zaprzestać :-P

• 2 tygodnie później...
Gość dominik032

witam wszystkich.rozrząd został wymieniony olej przy okazji wlałem GM5w30,klekotanie ustało i te inne dziwne dzwięki również.w przyszłości czeka mnie jeszcze wymiana sondy lambda bo to od niej świeci mi się kontrolka emisji spalin.pozdrawiam