Gość bartosh Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie jak spolerować szkło lampy w calibrze, na dodatek nie całe a tylko część gdzie są soczewki. Proszę o pomoc i pozd.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 oddać do zakładu regenerującego reflektory lub polerującego szkło jeszcze prostsze jest kupienie przednich szkieł z reflektorów angeleyes, np SONAR ja szkła z kadetta wysłałem tutaj http://www.regeneracja-hc.com/ 80zł za sztukę wyniósł koszt polerowania na gładko + koszty wysyłki tam i nazad   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holcu Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Kurcze słaba strona internetowa tej firmy i trochę błędów ortograficznych, jak również po co robić sobie konkurencje na stronie firmowej umieszczając na niej reklamy !! bezsensu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 993cm3 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 jak spolerować szkło lampy w calibrze Czynności są podobne jak pokazane na filmiku podczas regeneracji "lamp" Szlifowanie - od grubszych gradacji kończąc na 2500 nawet 3000 potem gąbka, pasta i polerowanie na maszynie... wierkarka, polerka, szlifierka kątowa z regulacja obrotów.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vitara Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 czy tu nie chodzi bardziej o regenerację odbłyśników i wogóle wnętrza lampy ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 czy tu nie chodzi bardziej o regenerację odbłyśników i wogóle wnętrza lampy ? Czytaj pierwszy post !! kolega Bartosch chce szkła polerować a nie wnętrze, a zakład proponowany przez ArKosa wykonuje usługi w zakresie polerki szkieł reflektorów, bo taki tu jest temat.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vitara Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 W pełni masz rację Kolego ale moje skromne doświadczenie podpowiada mi że wypolerowanie samego szkła z zewnątrz nie wiele pomaga, zwłaszcza gdy były założone mocniejsze żarówki i całe wnętrze jest matowe. ale to moje skromne zdanie. Chyba że ktoś chce tylko i wyłącznie poprawić wygląd tego elementu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 kolega chce zapewne zapodać "ksenona" w lampę i dlatego pyta o polerkę szkła nie roztrząsa kwestii słabego świecenia tylko usunięcia karbów ze szkła   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi