Gość Anonymous Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 witam wszystkich mam problem z astra 1.4 8v 97rok problem wyglada tak jak odpale auto to przy dodaniu gwałtownie gazu to auto mi sie dławi a nawet zgasnie a jak powoli bede wciskał pedał gazu to jest ok ale naj gorzej jest na krzyzówce jak stoje autem jak nie wkrece auta na obroty to nie rusze mam wrazenie ze jest cos zatkane znajomy mówil mi ze map sensor wymien i bedzie dobrze ale wymieniłem go a tu jest ta sama objawa i jak sie dławi to odgłos tego całego duszenia sie jest w ok filtra powietrza jak ktos miał taki problem i go rozwiazał to prosił bym o porade pozdrawiam [ Dodano: 2013-02-26, 10:22 ] dodam jeszcze ze auto tak mi robi jak jest zimny i ciepły bez znaczenia podejzewam ze to moze byc jakis błachostka ale ja nie moge jej znalez pozdrawiam wszystkich i prosze o pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Proponował bym wyczyścić przepustnice silnik krokowy oraz cały układ odpowietrzenie skrzyni korbowej czyli odmy, może jeszcze być zanieczyszczony czujnik położenia wału korbowego i jeszcze tez może być o ile jest w tym modelu czujnik spalania stukowego.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 A może byś do właściwego działu trafił, a nie pisał byle gdzie? Następny post w dziale nie przeznaczonym do tego wrzucę w kosz. <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #000000   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobekas85 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 witaj moze zacznij od najprostszych rzeczy czyli swiece kable 70 % takich przypadkow leczy sie w ten prosty sposob pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Sprawdź najpierw czy dolot masz szczelny, sprawdź czy nie łapie gdzieś lewego powietrza   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 To lecim po kolei Kiedy ostatni raz były wymieniane kable i świece ? Piszesz że autko dławi... w profilu widzę że masz LPG... a strzela przy dodawaniu gazu ? ... Czy dzieje się tak na benie i gazie ? ... Jak wspomniał kolega wcześniej 70% jak nie więcej takich problemów leży po stronie układu zapłonowego... silnik dostaje paliwo którego nie jest wstanie przepalić i go "zalewa"... Także proponuję na początek zajrzeć w tym kierunku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 witam a wiec tak swiece wymienione kable wymienione tydzien temu tak jak tu pisze kolega moze bym musiał zobaczyc do przepustnicy i tak zrobie odezwe sie jak beda zmiany w moim aucie z góry dzieki pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi