Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podobny widok jak u mojej mamy w samochodzie. Pracuje w Zakładach Chemicznych w Policach.

Co jakiś czas zakłady płacą odszkodowania poszkodowanym - jest to gruba kasa liczona w tys. złotych lub równowartość przedstawionej faktury lakierowania pojazdu.

Generalnie u nas z tego później porobiły się wżery w lakierze. Bardzo brzydko wygląda to zwłaszcza na czarnym lakierze metalicznym. Jak tego masz więcej wygląda to jak niedomyte auto.

Szczerze mówiąc temat od marca już trochę nieaktualny :-P ...

W finale dałem sobie z tym spokój bo i tak chcę jeszcze raz pod koniec wakacji całe auto malować... (przy okazji poprawić reperaturkę nadkola). :)

Gość JadewBlasku

Glinka kosztuje około 30zł i oprócz tego brudu całą karoserie wyczyści i jeszcze glinka zostanie na drugi raz :) . A efekty są takie, że na prawde warto wydać 3 dyszki. Jeżeli masz lakierować całe auto to myślę, że nie zaszkodzi spróbować, może nie będziesz musiał lakierować całego :)

Chciałem dodać, że również to samo mama ma na szybie co ty.

A to przepraszam ;-)

Jeżeli masz lakierować całe auto to myślę, że nie zaszkodzi spróbować, może nie będziesz musiał lakierować całego

Co do lakierowania to już podjąłem decyzję :) gdyż chcę ciut inny odcień ;-)

Kurde, częściej lakierujesz niż myjesz?

No niestety :lol: Rok minął i dzięki marketom i innym takim aktualny lakier wygląda gorzej niż przed malowaniem... do tego jakaś piz.a...

mi kluczem na tylnych lewych drzwiach jakiegoś "picassa" odwaliła :-? ... a poza tym z czasem stwierdziłem że mimo iż siedziałem 40minut nad wzornikiem z farbą to jednak nie jest jeszcze to... ;-)