Skocz do zawartości

Ceramizer -opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tej hondy, to wygrzebałem w necie, że w misce olejowej znajdowało się około 0,3 litra oleju, przyznał się do tego sam Jacek Chojnacki(ten który przeprowadzał weryfikację panewek)

Zachował sie przynajmniej o tyle fair, że poinformował o tym fakcie pewnego usera z racingforum.pl

Dziennikarze tego nie widzieli, ponieważ w misce olejowej jest dodatkowa blacha zabezpieczająca przed przed nadmiernym przemieszczaniem się oleju na boki podczas jazdy w ostrych zakrętach.

Napisał, że po tym całym tescie, gdy dziennikarze porozjezdzali się, zlali tę pozostałą ilośc oleju i wypłukali miskę benzyną, następnie poskręcali wszystko do kupy i zrobili raz jeszcze test, tym razem już bez kamer i fotoreporterów.

Po około 4 km z silnika Hondy pojawił się dzwięk umierajacych panewek.

Z tej strony to chciałem podziękować wszystkim osobom które sceptycznie wyrazały się na temat tego specyfiku, bo jednak to te opinie zawazały na tym aby z "ceramizacją" wszystkiego, no prawie wszystkiego :-) co sie kręci w samochodzie się jednak jeszcze powstrzymać, a na marginesie powiem że ciągoty miałem nie ziemskie, bo coż by było wspanialszego jak nie zainwestować nawet te 250 zeta i szaleć z wskazówka obrotomierza na czerwonym polu a wszystko to z myslą że silnikowi sie nic nie dzieje bo jest ta "wspaniała warstwa ceramiczna" :mrgreen:

Nie mniej trzeba tu napisać że ten specyfik działa. I tu mam pewne przypuszczenia, które to, a jestem tego pewien na 90pare %, że są prawdą.

Jednak nie bedę tych przypuszczeń pisał ponieważ jestem ich pewien tylko na 90pare%

Niemniej mogę tylko tyle zdradzić że nie tworzy się tam żadna warstwa ceramiczna.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-16916

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Kup ceramizer albo weź udział w konkursie i przekonaj się sam jak to działa. Sąsiad u mnie wlał ceramizer jakieś 900km temu i nie narzeka.

Z tego co mi mówił to autko mu ciszej chodzi, spalanie mu niby spadło o 0,3l

Komputer mu to wyliczył :-/

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-17296

Jakby nie patrzeć... co człowiek to inna opinia :P ...

Od siebie mogę tylko dodać że stosuję ceramizery do swoich autek i nigdy nie narzekałem :) ...

Zaczęło się od skody favorit - 1 litr oleju na 400km ... po 2 dawkach ceramizera, niby zapalała lepiej i nie kopciła już tak mocno... zużycie oleju spadło ale i tak był konieczny "remont" -> wymiana tulei z tłokami i pierścieniami....

Później Skoda felicia 1,6l -> silnik zaczął ciszej chodzić, i zużycie oleju także spadło...

Aktualnie w obu lagunach (jedna diesel) wlewałem przed zimą ( w sumie profilaktycznie tylko) ale na pewno nie zaszkodziło...

Moja Viki też dostała... zużycie oleju i dymienie spadło... aczkolwiek nie sprawdziłem dokładniej bo wydmuchało mi uszczelkę :P ...

Co do zużycia paliwa się nie wypowiem bo za dużo czynników na to wpływa... wystarczy jeden tydzień stać w korkach po 20min... a następny jechać równo "na przelocie" i mamy 2 odrębne wyniki.

Co do działania i artykułu że silnik hondy wyzionął ducha -> też to widziałem i może jest to wiarygodne... ALE, w internecie jest też kilka filmików w tym filmik pewnego malucha po zabiegu ceramizacji. Gościu jeździł nie tyle że bez oleju... ale także bez miski olejowej!! I na filmie było normalnie widać wirujący wał... a w maluchu wiadomo... silnik chłodzony powietrzem, więc troszkę cięższe warunki pracy niż w nowych autkach :) Nie wiem ile taka mała dawka daje... aczkolwiek jeden z moich byłych nauczycieli kiedyś pokazał nam pewien artykuł o pewnym wynalazku wojskowym. Olej został zlany z silnika i zamiast niego wlali "to coś"... silnik popracował na tym tylko 30minut. Potem to zlali i silnik już normalnie chodził bez oleju ... żałuje że nie mogę tego potwierdzić "materialnie" :(

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-17382

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Moje auto to Audi A4 1998 1.9tdi. Przy ostatniej wymianie oleju zastosowałem Ceramizer.

Niestety, po zastosowaniu zużycie paliwa zamiast spaśc wzrosło. Ponadto zaczeły się pojawiać problemy z Turbo.

Ceramizer, rozczarował mnie.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-22814

• 1 miesiąc temu...

Witam Wszystkich, jestem tu nowy i mam nadzieję że przyłączyłem się do dobrego forum ;-)

3 dni temu oddałem mój samochód do warsztatu na wymianę rozrządu świec oraz oleju.

Do tej pory jeździłem na CASTROLU 5 W30 ale jak to Opel - lubił olej.

Na 1000 km po mieście brał około 900 ml oleju, w trasie przy płynnej jeździe jakieś 700 -750 ml.

Teraz zmieniłem na Motul 10 W40. Przejechałem na nim 300 km i już widać różnicę bo ubyło około 100 ml. Mimo to postanowiłem wlać CERAMIZERA.

Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją.

* Wlałem do rozgrzanego wcześniej silnika 90 °C (aż włączył się wentylator)

* Zakręciłem korek i odpaliłem silnik na 25 min

* Po tym czasie wsiadłem w samochód i zrobiłem 92 km. (producent pisze że nie trzeba zrobić 200 km jednorazowo)

* Po powrocie, wysiadłem z samochodu aby otworzyć bramę wjazdową, przechodząc koło przedniej maski usłyszałem dziwny odgłos wydobywający się z pod niej.

Odgłos bardzo przypomina ten, który wydaje pompa od wspomagania w momencie kiedy koła są skręcone na maxa a kierowca na siłe dociska kierownicę.

Moje pytanie kieruję głównie do osób, które użyły ceramizera a nie do tych które znają produkt z wypowiedzi innych.

Czy w waszym przypadku zauważyliście podobną sytuację ??

Z góry dziękuję za odp. Jak przejadę 200 km i więcej to obiecuję że się wypowiem na ten temat, ale jak na razie jestem pełen obaw bo w sumie wlałem to do samochodu, który brał olej ale jeździł a mogę mieć przez to samochód który nie będzie brał oleju bo nie jeździ.

Wtedy niestety wkraczam na drogę sądową bo silnik do Opla kosztuje od 7 tyś za używany do 16 tyś za remont :-x

Samochód Opel Frontera

Silnik 3.2 V6 205 KM

Przebieg 153,000 (100% udokumentowany 1 właściciel salon Polska)

Spalanie w trasie PB 10 -11 L LPG 14 - 16 L

Spalanie w mieście PB 14 -15 L LPG 17 - 19,5

Dodane 2 mieś później

Witam!

Obiecałem że napiszę jakie efekty przyniósł Ceramizer.

Od momentu dolania minęło dokładnie 2374 km

Nie oczekiwałem cudów bo nie było tragedii

- co zauważyłem?

... nie wiele...

*dynamika może delikatnie lepsza - albo taka sama jak przed wlaniem

* praca silnika równa - bez zmian

* spalanie zmalało , około 5-7 %

W sumie to, na czym zależało mi najbardziej się prawie w ogóle nie zmieniło

* zużycie oleju około 20-25 % mniejsze (ale zmieniłem też olej z 5W 30 na 10W 40)

Pozdrawiam innych użytkowników CERAMIZERA

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-23434

Ja takich efektów nie miałem a Ceramizer był wlewany do dwóch samochodów Omega 2 litry i Zafira 1,6 odgłosy jakie teraz masz to z pewnością nie wina Ceramizera myślę że mechanik o czymś zapomniał podczas wymiany rozrządu, może nie wymienił jakieś rolki, napinacza etc warto podjechać do mechanika i zapytać co wymienił i potem dać mu odsłuchać silnik oczywiście nie wspominając o Ceramizerze.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-23440

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Obiecałem że napiszę jakie efekty przyniósł Ceramizer.

Od momentu dolania minęło dokładnie 2374 km

Nie oczekiwałem cudów bo nie było tragedii

- co zauważyłem?

... nie wiele...

*dynamika może delikatnie lepsza - albo taka sama jak przed wlaniem

* praca silnika równa - bez zmian

* spalanie zmalało , około 5-7 %

W sumie to, na czym zależało mi najbardziej się prawie w ogóle nie zmieniło

* zużycie oleju około 20-25 % mniejsze (ale zmieniłem też olej z 5W 30 na 10W 40)

Pozdrawiam innych użytkowników CERAMIZERA

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-24101

• 4 miesiące temu...

Ja wlałem w dwóch autach

Opel astra F 1.6 8v 200tys 15w40

i

Opel vectra B 1.8 16v 250tys 10w40

I mogę z moich obserwacji wynika ze w vectrze silnik ciszej pracuje oleju nie bierze bo nie brał z dynamika na + spalanie takie same.

astra w sumie bez zmian a nawet teraz więcej mi pali ... i jak go pale na dużym mrozie to na starcie nie słychać jak silnik "wyje " tak jak było wcześniej jak olej był gesty

przejechałem około 600km

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3021-ceramizer-opinie/page/2/#findComment-27165