Gość krzych1 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Seata Toledo I z 1994 r. Przeraża mnie wysokość spalania - ok 15l/100 km. Co może być przyczyną? Od czego zacząć?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Temat był parokrotnie poruszany na forum i rozpocznij poszukiwanie przyczyny w czujniku temperatury cieczy chłodzącej a w poradnikach jest artykuł jak się to robi.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych1 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Temat był parokrotnie poruszany na forum i rozpocznij poszukiwanie przyczyny w czujniku temperatury cieczy chłodzącej a w poradnikach jest artykuł jak się to robi. Ok, dzięki, poszukam. A czy za podwyższone spalanie może odpowiadać też np. "walnięta" uszczelka pod głowicą? Ps. szukam w poradnikach i jakoś nie mogę znaleźć   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 szukam w poradnikach i jakoś nie mogę znaleźć Kiepsko szukasz - nie starasz się. W wyszukiwarce starczy wpisać "czuj* temp*" i już jest: http://forum.samnaprawiam.com/silnik-sprawdzanie-czujnikow-osprzetu-silnika-vt974.htm   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi