Gość KKK_Krzysiek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam! Mam problem, otóż samochód stał przez dłuższy czas w garażu i się kompletnie rozładował. Nie mogę go zatem otworzyć kartą, kluczykiem też nie da rady, bo żona dojechała drzwiami kierowcy do ściany (sic!). Jak otworzyć maskę z zewnątrz? Zdjąłem osłonę chłodnicy, próbowałem od dołu; zdjąłem kratkę, próbowałem od przodu, ale nie udało mi się. Jak go otworzyć? pozdrawiam Krzysiek   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Mam pytanko, czy od strony pasażera nie ma kluczyka w drzwiach, może przez bagażnik jakoś dostaniesz się do wnętrza, a żeby maskę awaryjnie otworzyć to wydaje mi się że tylko od spody trzeba by się pod niego w kulnąć i ręką odszukać linki i próbować ją odciągnąć, swoją drogą warto by może pomyśleć o jakimś gniazdu awaryjnym do którego na takie ewentualności można zapodać troszkę prądu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK_Krzysiek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Właśnie kluczyk można tylko od strony kierowcy... Bagażnik i inne drzwi odpadają. Linki szukałem, ale on cały w środku jest zapchany plastikiem. sam zamek znalazłem, mogę go dotknąć (jednym paluchem, tak ciasno) ale nie mogę ruszyć... dłubanie śrubokrętem i innymi drutami - bez skutku.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 to może do akumulatora się dostaniesz choć to też pewnie utrudnione, jak samochód stoi w garaży to zawołaj kolegę z samochodem i liną wyciąg go z garażu choć zaraz napiszesz że jest ręczny zaciągnięty ale wydaje mi się że to jedyny sposób tylko ciągnij delikatnie napewno masz go na jakimś biegu u sinik będzie się kręcił w przeciwna stronę bo chyba że jest możliwość zmiany biegów ale to tez od spodu kurde nie wiem jak tam jest od spodu czy są takie możliwości ale w Sceniku jest dość dobre dojście od spodu do skrzyni biegów i jego mechanizmu   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK_Krzysiek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Tak, scenic niestety ma elektryczny hamulec postojowy, blokuje koła po wyłączeniu silnika. Wiedziałem, że kiedyś będzie z tym problem...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 jeśli masz kawałek miejsca pod drugą ścianą czyli obok drzwi pasażera: podnieś trochę auto i pod każde z kół podłuż ze 2 kawałki rurki czy kija ze szczotki pociętego jak pod każdym kołem będzie podłożone wzdłuż kierunku jazdy to będziesz w stanie przesunąć nieco auto w bok pomimo że ma koła poblokowane w razie potrzeby powtórzysz operację aż do momentu, kiedy będziesz w stanie otworzyć drzwi kierowcy kluczykiem innej rady nie widze, narobisz szkód a nie otworzysz   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zloty666 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 a nie dasz rady przez dach dojść do strony kierowcy ? spuszczasz sie lekko z dachu i wkładasz kluczyk w zamek i przekręcasz centralny może puści pozostałe zamki ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 centralny może puści pozostałe zamki ? samochód stał przez dłuższy czas w garażu i się kompletnie rozładował   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 W takich wypadkach są chyba wszystkie chwyty dozwolone a skoro nie ma innego wyjścia to bym zrobił bardzo radykalnie, pod każde koło przygotował bym sobie starą wycieraczkę pod drzwi najlepiej z gumy lub jakieś kawałki gumy polał bym to olejem i wyszarpał bym go z tego garażu drugim samochodem, Arek on go nie przepcha w bok bo nie będzie miał jak skoro nie może wejść od strony kierowcy to nawet tam nie wejdzie żeby go pchnąć   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 ale może pociągnąć łpie od strony pasażera za błotnik ((uwaga: przednie są z plastiku) i ciagnie na rurkach nie trzeba wcale dużo siły - nadepnij idąc na taki kawałek rurki.. w ułamku sekundy jak pier****z to sie nie obejrzysz nawet kiedy i jak sie to stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi