Gość mario87 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Posiadam Astrę F Bertone z 1994r. W moim aucie tylne koła swoją górną częścią zaczęły jakby wchodzić do wewnątrz. Po prostu patrząc na tył auta jest wrażenie że koła są krzywe. Czy to wynika już ze zmęczenia tylnej belki, czy można ten element jakoś zregenerować?? Z góry dziękuję   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Musisz wejść pod samochód i sprawdzić co się wygina czy sama belka czy tez inne elementy, belka nie podlega regeneracji to jest dość słaby element zawieszenia i mogła go korozja zaatakować co skutkuje wyginaniem kół, często też padają tuleje matalowo gumowe co też w niewielkim stopniu wygina koło ale tak jak pisałem trzeba to wizualnie sprawdzić.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Po prostu patrząc na tył auta jest wrażenie że koła są krzywe W wiekszosci tak jest, jak nie w kazdej. Dopóki nie ma zadnych dziwnych odgłosów, koła stoja krzywo ale równo z obu stron i nie drze opon to jest ok   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 jesli opony zaczyna brać od wewnątrz to do wymiany grosze - za 50zł da się kupić sprawną   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario87 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 No ok dzięki, tylko teraz tak. Wiem że tuleje belki mają taki sobie luz. Czy je wystarczy wymienić czy też poszukać belki w lepszym stanie. Poza tym ponieważ to bertonka to czy np belka z sedana czy od hatchback'a będzie do niej pasować?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Wiem że tuleje belki mają taki sobie luz. To wymiana, tylko kup jakies lepsze Czy je wystarczy wymienić Jesli nie drze opon to ja bym zostawił swoja. Z uzywkami mozna sie przejechac bertonka to czy np belka z sedana czy od hatchback'a będzie do niej pasować? Tak, z sedana i hatchbacka pasuje, z kombi jest ciut inna.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario87 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 No dobra dzięki. A czy ta wymiana tulei to jakaś skomplikowana operacja pomijając to że trzeba zdjąć belkę, porozpinać ją ze wszystkiego i wstawić na prasę??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Cały proces wymiany opisałeś tu trzeba zdjąć belkę, porozpinać ją ze wszystkiego i wstawić na prasę?? i nie ma tam żadnych niespodzianek ja dopisze że składać w odwrotnej kolejności   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario87 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Dobrze wiedzieć DZIĘKI WIELKIE   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi