Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Wjechal-samochodem-do-Odry,wid,12382416,wiadomosc.html

A to jak traktowane będzie?? Powodziowe czy nie ;-)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13740433

ogólnie ciekawa promocja :mrgreen:

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

i co ci da zobaczyć?

widzisz, u mnie we wsi kilka lat temu zalało dzienice co sie nazywa bykowina - na wieżowcach woda sięgała I piętra

to wtedy było jedyne miejsce gdzie tak podlało

i teraz co... miałem tam fure czyli sprzedaje topielca i kto sie dowie?

albo inaczej: ktoś sie dowiedział że tam zalało, to wszystkie auta z tego miasta są niesprzedawalne?

według mnie to jest bardzo ciężkie do określenia

poza tym:

wiele aut kupionych na kredyt ma jako właściciela wpisany bank

sprzedający może ci bajać i bajać a ty nie będziesz miał żadnego argumentu aby mu nie wierzyć, no bo jak udowodnisz?

kolejna rzecz - terenówki

auto może mieć w środku full mułu, bo wjechałem w bajoro i otwarłem drzwi albo jestem ciarach i ubłocony właże do auta

może być topielcem ale też może być autem jeżdżącym po terenie

DSC_0784%20-%20Kopia.JPG

auto trzeba dokładnie poogladać i tyle - innego sposobu według mnie nie ma

• 3 miesiące temu...
Gość żółwik

moim zdaniem takie auto napewno bedzie dużo tansze niz inne z tego rocznika :!: a sprzedajacy bedzie wymyślał ciekawe powody dlaczego sprzedaje :-) albo przy targowaniu bedzie smiało zaniżał cene :!: zalane auto mozna wyczyscic tak ze sladu nie bedzie :!:

• 3 miesiące temu...

Niestety wąchanie i wnikliwe oglądanie auta nie zawsze nas uratują jeśli nie mamy farta. Ja zakupiłam auto w Polsce w styczniu, sprowadzone zostało z Niemiec w lipcu - cena była właściwie normalna i nie budziła podejrzeń. Samochód był sprawdzany na stacji diagnostycznej, u elektryka i na policji. Sprawdzaliśmy tez miejscowość z którego pochodziło auto - nie było tam żadnych powodzi, nie ma nawet żadnej wody w okolicy 100 km. Ponadto zakupu dokonywałam w asyście kolegi mechanika. Niuchaliśmy auto wnikliwie, ubezpieczony w wiedzę kolega szukał typowych objawów powodzi, jest to cabrio z automatycznym dachem wiec licząc na to, że po powodzi po takim czasie musiałaby paść elektryka otwieraliśmy dach chyba 10 razy przy zakupie i do połowy marca codziennie i nic. Poczuliśmy spokój w połowie marca ze skoro tyle czasu od powodzi minęło to musiało by coś wyjść. Boom nastąpił w kwietniu - poszedł zamek centralny, potem nie przestawało świecie światło stop. Wybitny specjalista w naszym rejonie orzekł - popowodziowy. Niestety czasem można zrobić wszystko co możliwe, żeby auto sprawdzić a i tak nic to nie da. Ja nie znam się na samochodach i powierzyłam te kwestie specjalistom, którzy tez się nie poznali.