Gość Arkom Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam, w w/w aucie mam taki problem, że nie mogę wykasować błędów P1120 oraz jeszcze jednego dotyczącego przepustnicy samej w sobie (nie pamiętam numeru). Przepustnica wymieniona, pedał też - nie pomogło, kable sprawdzone - zostaje sterownik, patrzyłem na allegro nie sa drogie i zaryzykuje i go przełożę ale........ W owym aucie sterownik już był wymieniany bo to widać i tak w dowodzie jest inny VIN niż pokazuje komputer po podłączeniu, to raz dwa mam dwie karty z kodem do immo na jednej jest VIN z dowodu a na drugiej - nie wiadomo skąd. Moje pytanie jest następujące jeżeli założę inny sterownik i wpisze kod immo z karty tej na której jest vin z dowodu to auto będzie hulać - zakładając, że kluczyk i stacyjka jest oryginalna? Pytanie drugie czy opcom-em mogę to zrobić - patrzyłem w zakładkach i niby jest opcja zaprogramowania immo / kluczyka ale... ewentualnie mam jeszcze auto coma - jezeli opcom-em się nie do to auto comem da się to robić czy jednak potrzebny jest opel tech ? W aucie jest tergo typu sterownik: http://allegro.pl/sterownik-silnika-opel-astra-g-1-6-z16xe-komputer-i6839013655.html   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Do uruchomienia takiego auta jest potrzebny z auta-dawcy: sterownik + pętla immo + pestka z kluczyka.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkom Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nie można dopisać kluczy? [ Dodano: 2017-08-26, 11:58 ] Skoro muszę kupić zestaw startowy to może on być od silnika X16XE skoro teraz mam Z16SE? Chodzi mi o taki zestaw jak tutaj, czy on do Z16SE podejdzie? http://allegro.pl/opel-astra-ii-g-1-6-16v-x16xe-komputer-09355929-i6390770069.html#thumb/2   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Nie. Ma być dokładnie z tego silnika. Nie da się przypisać klucza raz przypisanego, chyba, że do tego samego auta. Transpondery są jednorazowe.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkom Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Ok, dzieki za pomoc, w takim razie szukam dalej [ Dodano: 2017-08-27, 20:30 ] A z ciekawości op comem da się przypisac klucz ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Nie wiem   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Tak da się przypisać klucz op-comem i tak jak Arkos napisał klucze są jednorazowe, nowy klucz możesz tylko raz przypisać do danego samochodu a klucze już przypisane w samochodzie możesz kasować ze sterownika i zapisywać je ponownie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzECHO Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Hmmmm, nigdy podczas wymiany sterownika nie wymieniałem kluczy. Resetuje się sterownik dawcy, wylogowuje aktualny, a następnie loguje i dopisuje posiadane klucze w logowanym sterowniku. Opcja z kompletem jest tylko dla osób, które nie posiadają PINu od własnego auta i pinu ze sterownika dawcy. Jeżeli posiadamy oba to wymiana kompletu nie ma sensu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jeśli nie posiadamy to 180zł za jeden carpass. Zmierzam do tego, aby najprostszy zabieg wykonać i być 100% pewnym, że po drodze nie poszło nic nie tak. Nawet na techu w ASO zdarzało mi się, że sterownik się wyłożył podczas programowania.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkom Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Auto już śmiga co prawda i temat jest nieaktualny ale skoro się "rozwinął" to podpytam. Owszem rozumiem, że można wyczyścić stary sterownik i przypisać nowe klucze (mając pin) ale cos takiego w oplu to chyba tylko tech może zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi