Gość zloty666 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Hejka, zapewne kilka osób lata na dwóch gazach swoimi autkami. W związku z tym zapytanko: Czym zagazowaliśta swoje gabloty ? Ja zacznę Instalacja: LPG Producent: BRC Model: Sequent 24 Rok założenia: 26.01.2010r Rodzaj zbiornika: Toroidalny w miejscu koła zapasowego Pojemność zbiornika: 41,5 litra, wchodzi 32l gazu Spalanie: benzyna 5-8 litrów miesięcznie, gaz jak w podpisie: 9-10 w mieście, 7-8 w trasie Przy przełączaniu na gaz nie czuć szarpnięć, auto dalej leci. Zapłaciłem za całość 2960zł, ale jak odjąć koszt zatankowania pełnego zbiornika (78zł) i koszt montażu wlewu pod klapką paliwa obok wlewu, na tzw. wkręcaną końcówkę (100zł), to nie wychodzi już tak dużo. Teraz uśmiech z twarzy mi nie znika jak zalewam do pełna zawsze wychodzi 100zł, czyli ok 77 za gaz i 23 za Pb95 Starcza na 15 dniowe śmiganie po mieście   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Moja instalacja jest opisana tutaj zakładałem to sam dwa lata temu do dziś nie mam z nia żadnego problemu, duży plus mojej instalacji to możliwość odpalenia na gazie i nie ma się co psuć nie strzela, silnik ciągnie w całym zakresie obrotów, raz w roku wymiana filtrów i śmigam dalej.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 stag 4 reduktor zintegrowany do 250kM wtryski valtek toroid 56 litrów spalanie vectra B kombi 11l miasto, auto z automatem   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dlugi Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Wiem że mam BRC II generacji z butlą w bagażniku która przy obecnym pochyle mieści 35 litrów gazu. Jako że mój silnik to 1.8 8v i kocha gaz to pali w trasie 6.7L a w mieście poniżej 8L taki eco-car mam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prezesik25 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 I-gen. Sterownik STAG 2-G parownik LANDI RENZO SE81 Butla troidalna 34 litry Spalanie 8,5 litra (80% trasa) Instalacja założona chyba w 2001 roku przez pierwszego właściciela przy przebiegu auta 90 tys.km. Obecnie na liczniku 304 tys.km, parownik regenerowany przeze mnie 2x. Butla do wymiany w listopadzie 2011 bo kończy się legalizacja. Poza tym jestem z gazu bardzo zadowolony, ponieważ nie posiada komputera i mogę ją ustawiać jak chce w każdej chwili.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwadi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 LPG: sekwencja Producent: AG Centrum Model: Sirocco Wielozawór: Tomasetto Reduktor: KME Silver Zbiornik: 45 L (80%= 36L) Listwa wtryskowa: Valtek Data założenia: 19.07.2006 Ówczesny właściciel zapłacił 3001 pln Spalanie: Miasto 16-17 L, trasa 11-12 L   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekbryku Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ówczesny właściciel zapłacił 3001 pln Spalanie: Miasto 16-17 L, trasa 11-12 L cos tu nie tak ze twoje auto pali az tyle gazu, i to na sekfenci, lec do gazownika i wyreguluj spalanie, do 14 litrów w miescie, a 10 w tarsie taki silnik powinien brac   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwadi Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Regulacja tu nic nie da - tyle palą te potwory Są ciężkie (mosty, reduktor) - producent sam w mieście przewiduje spalanie benzyny na poziomie 14-15 L. Poza tym te wyniki były mierzone na krótkich odcinkach po mieście. Trasa mi się ostatnio sprawdziła - 11,5 L LPG przy prędkościach 90 - 120 km/h.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi