Gość maniek02 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Witam, znalzłem wreszcie troche czasu na forum Mianowicie mam mały problem z światłami dziennymi w mojej Zośce oraz postojówkami LEDowymi a mianowicie: gdy wcisnę pedał hamulca i świeci się STOP dzienne zaczynają mrugać a postojówki lekko się żarzą. Dzieje się tylko tak jak wcisnę STOP - mało tego jak wyciągałem żarówki z tylnych lamp od STOPu i pozycji i wciskałem pedał było OK . Dzienne to PHILIPSY nie made by TESCO i postojówki też LED PHILIPSA. co to może być ??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 co to może być ?? Moim zdaniem "głupawe" podłączenie. Plus po stacyjce może być brany ze stopu, a nie jest takim, który powinien być nieobciążany. Ktoś chyba losowo pierwszy lepszy plus wziął...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 podłaczenie jest takie: WE do centralki od dziennych sa trzy: - + z aku - - z aku - sterowanie właczajace/wyłaczajace z postojówek - tzn jak właczone postojówki to nie siweca dzienne itp itd WY na lewa i prawa lampe Dzienne pobudzane sa i załaczane jak odpale auto i altek da ponad 14V wtedy odpalaja sie dzienne, zgasze auto to po 5sek gasna dzienne   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 No to nie mam koncepcji...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Zmień te postojówki na normalne żarówki i problem zniknie jeśli mam rację to pomyśle jak to rozwiązać.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 postojówki podmieniłem i dalej to samo... [ Dodano: 2015-07-14, 11:38 ] popołudniu spróbuje masę nie podać z saku tylko z kielicha/ budy auta, a + dam przez rezystor i bezpiecznik.... [ Dodano: 2015-07-14, 22:04 ] Dalej dupa blada... mysle jeszcze nad podmiana czujnika STOP   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Może by trzeba poprawieć masę w tylnych lampach bo wygląda na to że stop pobiera masę przez postojówki innego wytłumaczenia nie widzę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Dzisiaj biorę sie za elektrykę bo wkurza mnie to... ale cos jest na rzeczy z tym STOP'em bo wczoraj wieczorem jak pod domem hamowałem to przygasły mi zegary dzisiaj bede rył od poczatku wszystko.... korzystam z okazji urlopu do poniedziałku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Sprawdź te masy na tylnych lampach wydaje mi się że tam jest problem.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 popołudnie przy Zośce zakończone sukcesem przeczyszczone masy - w tylnej lewej lampie, wymienione żarówki na dwu włoknowe tylne do pozycji i STOP - plus na dzienne puszczony przez bezpiecznik 10A, poprawiona masa na silniku .... Dzienne świeca tak jak powinny tzn nie mrugają po wciśnięciu STOP - podobnie postojówki nie żarzą się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi