Gość Series73 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam, od kilku dni mam pewien problem w Golfie III. Po przejechaniu ok.8km auto zaczyna szfankować opowiem dzisiejszy problem... Jechałem 8km już byłem praktycznie przed domem musiałem skręcić na skrzyżowaniu wjechałem normalnie a za chwilę auto zaczyna tracić moc daje gazu a on nic nie reaguje tak jak by siły nie miał i lekko przyszarpuje. Byłem u mechanika stwierdził ,ze z silnikiem wszystko ok i jak twierdził ,że problemem jest coś z elektryką...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Kolego Pisz w odpowiednich działach gdyż dział ogólny nie jest przeznaczony do Twojego problemu teraz go przenoszę a następnym razem wywalę do kosza. Napisz więcej czy usterka występuje na benzynie czy na LPG   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Series73 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 no sorki nie wiedziałem gdzie dodać temat moderatorzy są po to żeby przerzucać Usterka występuje na benzynie tak jak i gazie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Masz coś z układem zapłonowym, do sprawdzenie świece, kable WN ewentualnie kopułka jak jest w tym modelu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Series73 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 ahaaa no rozumiem , zaraz pójdę pogrzebie i napiszę czy coś przyniosło efekt   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 moderatorzy są po to żeby przerzucać Hmmmmm... Może by tak nie wyznaczać roboty moderatorom? Na tym forum DBAJĄ O PORZĄDEK a pisanie w odpowiednich działach to TWÓJ obowiązek, bo po to jest regulamin i zasady forum. Ale jak sie nie czytało, to sie nie wie...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Series73 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Masz coś z układem zapłonowym, do sprawdzenie świece, kable WN ewentualnie kopułka jak jest w tym modelu. Sprawdziłem świece , wyczyściłem ale dalej to samo się dzieje ... Zatrzymałem się wrzuciłem na luz dałem gazu chwile zaczął tak jak by się dusić trząchać i przy większych obrotach było ok. Trzymałem go też bez gazu to tak jak by malutkie obroty miał obrotomierz wskazywał 4-5 kresek Nie wiem co jest już nie tak we wtorek auto do mechanika idzie ...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Najtańszą wersję naprawy widzę jedną, wjazd na diagnostykę silnika, która prawdę powie co tam siedzi niedobrego, w przeciwnym wypadku można wymienić połowę osprzętu silnika za nim się trafi na uszkodzony element.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Series73 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 chyba tak no ale zobaczymy we wtorek jak trafi do mechanika i dam znać co się działo itp.. [ Dodano: 2013-03-05, 16:46 ] No i auto stoi u mechanika. Dziś oznajmił mnie ,silnik opadł bo poszła łapka która go podtrzymuje oraz że prawy tylny hamulec zjechał całą tarcze bo możliwe ,że zrobił się zacisk i auto nie chciało jechać... Jakieś 2 rzeczy wymienił co musi wymienić jeszcze ale jak na początek zaśpiewał mi ,że za łapkę będzie koszt 100zł no w sumie jak na razie nie dużo bo dokładniej mu się przyjrzeć. Do tego ma jeszcze luzy poprawić na kołach bo mam lekkie w sumie się nie dziwię po takiej drodze jaka u mnie jest to luzy co 4 miesiące będę musiał poprawiać   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi