Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.mam problem z polonezem Atu Plus. Dzisiaj wracając z pracy,około 200 metrów od domu zapaliła mi się kontrolka olejowa. Sprawdziłem olej i był normalny stan.Nie było też widać,żeby gdzięś kapał. Nadmienię,że kilka dni temu wymieniałem olej w skrzyni i w tylnym moście u mechanika. Tam zauważyłem że od spodu silnik jest mokry.Od góry wszystko jest bardzo suche(mechanik powiedział,że aż dziwne) a od spodu,z boku od bloku do dołu jest mokro.Mechanik do końca nie wiedział jaka jest tego przyczyna,uszczelnił trochę czujnik oleju,gdyż stwierdził tam lekki ubytek.może ktoś mógłby mi poradzić jaka jest przyczyna zapalenia się czerwonej kontrolki olejowej, no i tego mokrego silnika. pozdrawiam serdecznie. :-):-)

https://forum.samnaprawiam.com/topic/4352-polonez-atu-plus-16-zapali%C5%82a-si%C4%99-kontrolka-oleju/

Mokry silnik z oleju w Polonezie to prawie norma, nawet było takie powiedzenie że jak z Poloneza nie kapie olej to znaczy że nie ma oleju w silniku, co do kontrolki możesz sprawdzić ciśnienie oleju albo jak kolega wyżej pisał podmienić czujnik oleju który nie jest drogi i dużo nie stracisz.

Dzisjaj już kontrolka się nie zapalała ale sprawdzę ciśnienie oleju i wymienię czujnik. A z tym mokrym silnikiem w polonezie od spodu to norma? dziękuję wszystkim za porady i pozdrawiam. :-)

Polonez nie przecieka!!!

Polonez oznacza swoje terytorium...

:mrgreen:

Miałem 3 Poldki.

KAŻDY miał mokry silnik nawet po wymianie uszczelek.