Gość drgorimoto Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 posiadam renault scenic 1,6 16V po nocnym postoju silnik nie wkręca sie na obroty i dławi się po wciśnięciu pedału gazu gaśnie. Po kilku sekundach jak delikatnie wciśniemy pedał gazu i złapie obroty zaczyna pracować normalnie ( czasem czuć dziwny zapach benzyny przepalonej ale smierdzący) po następnych kilku sekundach nie czuć już usterki która pojawiła sie przy odpaleniu??? Panowie co to może być wymieniłem świece to samo sprawdziłem cewki ok filtr paliwa wykluczyłem bo ponoć jest w baku i jest nie wymienny gdzie mam szukać i co moge zrobić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ja bym się zainteresował czujnikiem temperatury i wygląda na to że silnik jak jest zimny jest normalnie zalewany.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luciusz Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 A jak ten czujnik sprawdzić? Dziś to zauważyłem u mnie w Astrze jak postoi na parkingu przez chwile. Na początku muli, dławi potem jak się po pól min. rozbuja to normalnie jedzie. Przestraszyłem się dziś bo muliło jak przełączał się na gaz i delikatnie strzeliło coś pod maską potrzęsło i dalej jechał normalnie już na LPG. Muli na benzynie i gazie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Jest w poradnikach wystarczy poszukać   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luciusz Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Szukałem, ale nie znalazłem.... Help me......   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Jest. Poradniki dział "Ogólne"...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luciusz Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Ale ze mnie menda Szukałem nie znalazłem, co to może być? Wtryskiwacze, EGR układ zapłonowy...... [ Dodano: 2012-09-19, 11:25 ] Podpiąłem wczoraj do kompa. Zero błędów..... Nie rozumiem tego, jak wszystko OK to dlaczego muli? [ Dodano: 2012-09-20, 22:45 ] I przekopałem "Poradniki" i nic nie znalazłem. Ślepy ja, czy co?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi