Gość superkwasek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Dzień dobry, chciałbym się zapytać o poradę dotyczącą jakie rzeczy są wymagane aby przejść każdą kontrolę drogową. Tak więc pewnie w 90% przypadków kończy się na sprawdzeniu przeglądu stanu technicznego i ubezpieczenia? Jednak co dalej gdy będą chcieli sprawdzać czy mamy "arsenał" samochodu. Co do takiego arsenału należy? -trójkąt -gaśnica -linka holownicza -klucz do odkręcania kół (zapomniałem nazwy ) -koło zapasowe -apteczka Czy oprócz tych rzeczy coś sprawdzają? Czy może którychś z tych rzeczy które wymieniłem nie sprawdzają? Już też nie chodzi tak bardzo o kontrolę bo te rzeczy są przydatne które wymieniłem, ale jestem ciekaw czy sprawdzają je podczas kontroli. I czy kontrole kończą się na sprawdzeniu tych rzeczy i dokumentów, czy jednak jak panowie będą "uparci" to jeszcze coś sprawdzają? Wiem też, że raz mojemu ojcu sprawdzali światła tylko nie pamiętam przyczyny. Pozdrawiam.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Corsina Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 te rzeczy ktore wymieniles sa w aucie raczej niezbedne i kazdy odpowiedzialny kierowca powinien je posiadac....przy zwyklej kontroli raczej nikt nie wnika w szczegoly...mogą jedynie skontrolowac stan ogumienia i prawidlowe dzialanie wszystkich swiatel.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A ja proponuję poczytać przepisy... -trójkąt -gaśnica To obowiązkowe wyposażenie pojazdu. -linka holownicza -klucz do odkręcania kół (zapomniałem nazwy ) -koło zapasowe Nakazuje rozsądek, nie przepis. W wypadku pojazdów świadczących usługi przewozowe (np. taksówka), wymogiem jest sprawne koło zapasowe i apteczka.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fifek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 W wypadku pojazdów świadczących usługi przewozowe o własnie t jest ustawowy wymóg o apteczce poza tym warto mieć koszulkę odblaskową, nie jest konieczna ale warto ją mieć kolejna rzecz to wszystkie dokumenty czyli: - prawo jazdy - dowód rejestracyjn - ubezpieczenie OC Dowód osobisty nie jest wymagany przy kontroli.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Corsina Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Arkos udzielil wyczerpującej odpowiedzi. a ja posiadam nawet koszulke... [ Dodano: 2012-06-19, 21:42 ] a jesli chodzi o zdrowy rozsądek to do autka warto wrzucic kilka zapasowych zarowek..najlepiej taki niezbednik w praktycznym pudeleczku zakupiony na stacji benzynowej.. maly pojemnik z plynem chlodniczym tez nie zajmie wiele miejsca no i najwazniejszy element wyposarzenia...konkretny kij bejsbolowy...w naszych realiach moze sie przydac....   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja jeszcze mam gaz pieprzowy(na szelki - niewielki) a to na wczasy jak przekroczymy którąś z granic co potrzeba ? http://motoryzacja.interia.pl/news/to-musisz-miec-w-aucie,1435434   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja mam coś takiego w samochodzie W niektórych krajach używa go policja bardzo skuteczna w obronie można powiedzieć sam oddaje ciosy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymi870 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 pieszczotliwie zwany batonem , ze mną jeździ przyjaciel murzynek już raz się przydał , do przetłumaczenia właściwej metody zmiany pasów na jezdni   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wasyl Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A ja mam klasycznego drewnianego beja   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Corsina Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Nie ma jak klasyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi