Gość toniutoniu Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam . Chciałem zapytać czy ścinanie tylko jednej opony po zewnęcznej stronie może być złe ustawienie zbieżności lub inne przyczyny.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Co gdybać jechać na geometrię i wszystko sprawdzą.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Przy złym ustawieniu zbieżności zwykle ścina obie... aczkolwiek jest możliwe by ścinało jedna. Ewentualnie można by sprawdzić pozostałe elementy zawieszenia. np. czy wahacz jest prosty lub czy nie ma luzów wzdłużnych lub poprzecznych... które powodowały by np. "wyginanie" jednego z kół w czasie jazdy i "ciągnięcie" go. Ewentualnie można by sprawdzić końcówkę drążka czy nie jest wybita do zera... wtedy koło też mogło by być ciągnięte. Dobrze by było podnieść samochód od strony gdzie oponę "zjada"... i zacząć szarpać na boki, w górę i dół, w przód i tył oraz poobserwować zachowanie poszczególnych elementów zawieszenia i ewentualnie porównać ich z "zdrową" stroną Takie rzeczy mogą się pojawić dzięki naszym drogom ... wpadniesz w dziurę, coś się wybije i po zawodach.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Corsina Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 WITAM.SPRAWDZ KONCOWKE DRAZKA...W NASZEJ VIKI BYLO MOCNO ZMECZONE ..WYMIANA ZALATWILA SPRAWE....PO TYM ZABIEGU DOBRZE JEST USTAWIC ZBIERZNOSC.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 WITAM.SPRAWDZ KONCOWKE DRAZKA...W NASZEJ VIKI BYLO MOCNO ZMECZONE ..WYMIANA ZALATWILA SPRAWE....PO TYM ZABIEGU DOBRZE JEST USTAWIC ZBIERZNOSC. no nie, taka doświadczona forumowiczka i taki błąd a już mi tu zmieniaj tego posta, CapsLock Ci się zawiesił   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Corsina Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 tak tak wiem ....za pozno sie zorientowalam i poszlo w eter''.... no i za byki sorki... ciut za szybko pisalam..... [ Dodano: 2012-04-28, 23:29 ] kolega juz zlokalizowal przyczyne scinania oponki??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 tak tak wiem ....za pozno sie zorientowałam i poszlo w eter Możesz posta poprawić klikając na niego "EDYTUJ"   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toniutoniu Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dokłaodnie jeszcze nie, bo nie mam czasu. Prawdopodobnie sworznie,ale nie na 100 % Jak przeprowadzę diagnostykę to się odezwę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi