Skocz do zawartości

interfejs vag-seat cordoba

Gość megaton2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość megaton2

Witam.

M am vag 4,9 pl i błędy mogę sczytywać i kasować natomiast dojście do bloków mam tylko czterech dalej nr bloku zabroniony, czyściłem ostatnio przepustnicę i o adaptacji tym programem nie było mowy na szczęście przepustnica zaadoptowała się sama a może robię coś nie tak może jakaś podpowiedz.Pozdrawiam.

Gość megaton2

WITAM.Ważne że mogę odczytać błędy,chociaż przydało by się więcej jest jeszcze jedna sprawa komputer pokazuje temperaturę 70 stopni a zegar 90 i włącza się wentylator czyli coś nie tak.POZDRAWIAM.

komputer pokazuje temperaturę 70 stopni a zegar 90 i włącza się wentylator czyli coś nie tak

Tam chyba są dwa czujniki temperatury jeden na wskaźnik drugi na dane do komputera i dlatego jest taka różnica, podaj pojemność silnika sprawdzi się to dokładniej

Jeżeli chodzi o interfejs to jak masz taki za 40 zł i licencje na Polę klinek z Jabłonnej nie oczekuj cudów że coś zrobisz więcej niż sprawdzisz błędy które i tak nie zawsze powiedzą prawdę (wiem bo bawiłem się kiedyś takim) a po 2000 roku możesz wywalić poduszki powietrzne w kosmos podłączając się..itd

W/g mnie te 70*C to za mało dla ECU, sprawdź w zbiorniczku zwykłym termometrem lub takim w multimetrze i porównaj z deską i ECU. Wskazania na desce są tylko poglądowe.

Ostatnio naprawiałem golfa z silnikiem 1,6 czujnik 4-pinowy czarny miał na pinach dla ECU przy 90*C ok.220om (styki ECU) a na stykach do deski ok.100om.

Sprawdzasz jak tu http://forum.samnaprawiam.com/silnik-sprawdzanie-czujnikow-osprzetu-silnika-vt974.htm?highlight=czujniki

Pin 2 i 4 jest dla deski