Gość robrig Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Zaczęło się od tego że drążek nie chciał wyjść łatwo z pozycji wstecznego. Potem był problem z pozycją 1,2 tz. Znaczący opór żeby włożyć bieg. Biegi pracują ok, nie wyskakują podczas pracy Nie ma tez niepokojących dźwięków. Ale włożenie wymaga włożenie większej siły niż normalnie zazwyczaj. A bieg z pozycji wstecznego nie zawsze łagodnie wyskakuje. Trzeba nim poruszać żeby wskoczył na luz. ASTRA H 1,6 Przebieg 65 tys. 2007r. Sprzęgło nie wykazuje objawów zużycia. Poszukałem na google ale nie znalazłem podobnego tematu i rozwiązania. Ma ktoś pomysł?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Ma ktoś pomysł? Tak mam pomysł, dokładnie się przyjrzy mechanizmowi zmiany biegów z góry jak i od spodu i wszystkie elementu ruszające się a dokładniej ich łączenia przesmaruj smarem najlepiej grafitowym lub miedzianym.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Zrób jak mówi Grześ i jeszcze sprawdź czy biegi wchodzą normalnie jak silnik jest zgaszony.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robrig Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Na zimnym tez się zacinają.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Na zimnym tez się zacinają. Chodziło mi czy na zgaszonym silniku (wciskasz sprzęgło i wkładasz biegi bez uruchomienia silnika).   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robrig Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Problem rozwiązany. Mechanikowi wpadł śrubokręt do komory silnika i zablokował mechanizm.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Mechanikowi wpadł śrubokręt do komory silnika i zablokował mechanizm. Nie wierzę... No ale dobrze, że się tak skończyło. <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi