Gość sebadek Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z Hondą CR-V rocznik 2004 2.0 i-vtec. Samochód nagrzewa się bardzo szybko na postojach i przy powolnej jeździe. Gdy samochód przekroczy prędkość około 40km\h silnik szybko się schładza do temperatury odpowiedniej. Nie pali się żadna kontrolka informująca o problemie oraz wszystko inne działa sprawnie. Proszę o podpowiedzi w czym może tkwić problem.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Słaba pompa wodna, termostat się nie domyka.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekchn Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Do ilu się grzeje??Masz sprawny wiatrak? może nie chłodzi Ci a jak szybko jedziesz to wtedy powietrze schładza kiedyś w fiacie miałem tak.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebadek Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Z początku też myślałem, że to niesprawne wiatraki jednak sprawdziłem i oba pracują. Nie ma górnej granicy do której się grzeje, wskazówka zatrzymuje się na końcu licznika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 termostat się nie domyka. Kurde jest pytanie jest i na to pytanie odpowiedz, zrób to co ArKos proponuje, wiatraki mają za zadanie wychłodzenie już zagrzanego silnika więc nie tędy droga.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebadek Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zastosowałem się do tego co kolega powiedział i mam zamiar sprawdzić i termostat i pompę wody. Dziękuję bardzo za wszelką pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi