Gość neon251 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam posiadaam punto II z 2001 1,9 jtd od wczoraj mam problem z autkiem cały czas mi gasnie jak odpale nie idzie przejechać nawet nim kawałek oprócz tego pali cie kontrolka silnika czerwona zaglądałem do filtra wylałem rope z tego filtra wygladało to cos jak mleko moze ktos cos pomoże co to moze być..   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Filtr przydało by się wymienić i odczytać błędy jakie zarejestrował sterownik silnika potem będziesz wiedział co jest uszkodzone.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 do filtra wylałem rope z tego filtra wygladało to cos jak mleko moze ktos cos pomoże co to moze być.. To cos wytrąca sie z ropy i zima zamarza. Trzeba to spuszczac przynajmniej 2 razy w roku. Filtr mógł byc juz przytkany, na poczatek go wymień. Całkiem mozliwe ze sie zapowietrza (przez zapchany filtr)   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neon251 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 dzieki bardzo wymienilem filtr paliwa i po klopocie )) silnik pracuje normalnie tylko jeszcze czerwona lampka silnika moze zgasnie i bedzie pelen sukces   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 tylko jeszcze czerwona lampka silnika moze zgasnie i bedzie pelen sukces Jesli nie zgasnie w ciagu jednego-dwóch dni to lepiej sprawdzic co zarejestrował komputer i wykasowac.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neon251 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 po sprawdzeni na kompie wyskoczył blad czujnik wentylatora chlodniczego czyli mysle ze do wymiany czy jakis inny patent jest na to ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Nic nie piszesz czy ten błąd został skasowany i się znowu pokazał i jeśli czujnik jest uszkodzony to jest do wymiany, choć pierwszy raz się spotykam z takim błędem i nie wiedziałem że wentylator chłodnicy ma czujnik, no ale człowiek się całe życie uczy.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Czujniki wentylatorów najczęściej są w autach z klimatyzacją.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neon251 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 jeszcze raz :)podjechalem do kolesia podlaczyl kompa i wykrył 4 bledy juz nie pamietam jakie mniejsza z nimi skasował je i mówi ze gotowe a tu zonk bo lampka swieci sie dalej wiec podlaczył jeszcze raz i wykrył ten jeden blad czujnik wentylatora chlodniczego wr ale dziwny koles niewiem czy niedalo sie go skasowac czy co? mowi zeby podjechac za 2 dni i zobaczym czy nadal ten blad bedzie ale ja mysle ze moze skoro go wykrył to moze on nawala ale czy to naprawde to nie mam pojecia szukałem tego czujnika ale niemoge go namierzyc moze ktos wie a punciak jak najbardziej z klimom i moze komp nie klamie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Powinien być w chłodnicy. Pod grubym wężem jak mi sie kojarzy. Powinien mieć 3 przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi