Gość radzy Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam. Wczoraj byłem na zczytaniu błędów w peugeot partner 2008r.pan który to robił miał komputer uniwersalny.powiedział że mam jakiś błąd zaworu egr,(nie sprecyzowal).w związku z tym mam pytanie co możę się wiązać z tym błędem. czy objawem możę być nadmierne zużycie paliwa(diezel).?czy koszt ewentualne wymiany tego zaworu jest wysoki.?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Mozesz spróbowac przeczyscic, rozruszac, powinno pomóc, jesli nie to wymiana. Szkoda ze nie wiesz jaki to był bład   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzy Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 A czy mógł sie ten zawór zawiesić. ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Tak, jak najbardziej. Sadza mogła się w nim odłożyć i przyblokować. Auto będzie mułowate i słabe. Nowy zawór to chora kasa po prostu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzy Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 ale samochód ma dopiero 77 tyś przebiegu i w grudniu skończyla sie gwarancja.nie jest mułowaty tylko zużywa prawie 10 l na setke.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Mnie to nie wygląda na zawór EGR jedz do jakiegoś porządnego diagnosty, jak by ten zawór był zawieszony w postaci otwartej to by był muł i problem z rozruchem, jak by był zamknięty i zatarty to samochód jeździ normalnie, musisz zrobić diagnostykę silnika nie tylko z czytać kody a zaobserwować pracę poszczególnych czujników on-line   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzy Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 dzięki za rady . dobry diagnosta to rzeczywiście podstawa.jestem umówiony na piątek jak zdiagnozuje to napisze .   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi