Gość tomek1971 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 jak włączyć sygnał dzwiękowy podczas włączania alarmu mam astrę z 2006r z fabrycznym alarmem i centralnym zamkiem podczas zamykania centralnego jest tylko mrugnięcie kierunkowskazami a jak włączyć do tego żeby pikała syrena? znalazłem na podszybiu przy mechanizmie od wycieraczek sygnał dzwiękowy ale jest to sygnał nie syrena i nie ma tam wejścia na taki mały kluczyk( więc do czego on jest??? mam go w komplecie),może ktoś podpowie gdzie szukać centralki od alarmu ewentualnie z kąd wziąć jakąś instrukcje obsługi do tego alarmu dodam że jast fabryczny ale jaki typ to nie mam pojęcia jak to sprawdzić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 w starszych oplach (vectra a, calibra, omega a, omega alarm był za schowkiem szerokie złącze widoczne na fotkach http://forum.samnaprawiam.com/elektryka-gdzie-szukac-komputerow-vt788.htm któryś pin podaje napięcie na klakson po zadziałaniu alarmu więc można pokombinować z impulsem z kierunkowskazów - dać diode i podać napięcie na klakson w momencie mrugnięcia kierunków   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek1971 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 a jak sprawdzić jaki model autoalarmu mam zamontowany i gdzie ewentualnie szukać instrukcji obsługi   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 jak sprawdzić jaki model autoalarmu mam zamontowany alarm był za schowkiem gdzie ewentualnie szukać instrukcji obsługi google.pl?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Fabrycznie w Astrach nie ma alarmu to co Ty włączasz to jest tylko centralny zamek nic więcej nawet blokada zapłonu nie jest aktywna, ostatnio przerabiałem taki problem w Astrze z 2010 roku a żeby nie stracić gwarancji kolega pojechał do ASO i tam mu za około 1000 zł zainstalowali autoalarm z prawdziwego zdarzenia no choć i tak nie spełnia podstawowych funkcji jedynie ma czujki ruchu oraz czujki otwarcia drzwi zero blokady zapłonu ja nie wiem za co on tyle kasy zapłacił. Arek w Omedze taż niby jest alarm ale to tylko jest centralny i blokada rozrusznika więc Tomku proponuję zakup prostego autoalarmu i będziesz się cieszył że masz Astre zabezpieczoną a teraz prosty alarm ma w sobie chociażby blokadę zapłony czy też w inny sposób można wykorzystać układ blokowania.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 w Omedze taż niby jest alarm ale to tylko jest centralny i blokada rozrusznika w mojej było coś takiego i oprócz tego ryczał klakson pamiętasz jak mówiłem, że mam tam taśmą poowijane? to były pociachane kabelki do klaksonu, żeby sie nie wydzierał fabryczne czujki w omie, VA, VB i cali były montowane w środkowych słupkach u góry tak wyglądają z tego co wiem to nowsze modele miały je przy lampce podsufitki czyli nad lusterkiem wstecznym   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Tak masz rację Arku w starszych modelach dosyć często dawali fabryczny alarm ale w nowych zapomni, jak pisałem wcześniej bawiłem się nową Astrą wszystko wyglądało jak by alarm był centralny się zamykał kierunki migały podczas zamykani i otwierania ale nic po za tym, więc proponuje zakup autoalarmu i jego instalacja.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek1971 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Fabrycznie w Astrach nie ma alarmu to co Ty włączasz to jest tylko centralny zamek nic więcej nawet blokada zapłonu nie jest aktywna, ostatnio przerabiałem taki problem w Astrze z 2010 roku a żeby nie stracić gwarancji kolega pojechał do ASO i tam mu za około 1000 zł zainstalowali autoalarm z prawdziwego zdarzenia no choć i tak nie spełnia podstawowych funkcji jedynie ma czujki ruchu oraz czujki otwarcia drzwi zero blokady zapłonu ja nie wiem za co on tyle kasy zapłacił. Arek w Omedze taż niby jest alarm ale to tylko jest centralny i blokada rozrusznika więc Tomku proponuję zakup prostego autoalarmu i będziesz się cieszył że masz Astre zabezpieczoną a teraz prosty alarm ma w sobie chociażby blokadę zapłony czy też w inny sposób można wykorzystać układ blokowania. i tu jesteś drogi kolego w błędzie właśnie dziś odkryłem kilka rzeczy ale po kolei; -po pierwsze znalazłem wpis w książce serwisowej tego typu "w samochodzie i tu nr win zamontowano autoalarm fabryczny"i tu podpis i pieczątka -po drugie dwukrotne naciśnięcie przycisku zamykania na pilocie powoduje zaryglowanie drzwi i włączenie autoalarmu sprawdzałem na otwartej szybie po aktywacji alarmu włożyłem rękę do środka i zaczął wyć tak że alarm jest na pewno tylko teraz do czego służy mały kluczyk który mam w komplecie do wycia alarmu służy dodatkowy klakson zamontowany na podszybiu przy mechanizmie od wycieraczek a nie tuba i w jaki sposób włączyć to pikanie przy zamykaniu drzwi tu jest problem jak to zrobić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 do czego służy mały kluczyk który mam w komplecie widzę tylko dwie opcje 1. do deaktywacjji alarmu (gdzieś schowany wyłącznik serwisowy) 2. do wyłączenia syrenki alarmu działającej w zamian za klakson (być może jest opcja rekonfiguracji wyjścia alarmu) w normalnych alarmach najczęściej ileś tam razy włącza się i wyłącza zapłon, po czym naciskając pilota aktywuje się lub dezaktywuje jakąś funkcję instrukcja obsługi - można spytać w aso, może bedą mieli   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi