Gość koko Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 witam . mam problem z moim nowym autkiem jak je kupilem to chodzilo dobrze teraz cos nim szarpie jak jade na rownym gazie to tak jak by niedostawala paliwa czy cos takiego no i czasem zdarza jej sie zgasnac po wcisnieciu sprzegla oprucz tego jeszcze faluje na obrotach wolnych czasem. sprawdzilem kable od swiec i byla choinka wiec je wymienilem i bylo dobrze .teraz jak jechalem to tak jakby na zimnym silniku nia szarpalo a potem jak zlapala temp. to jusz nie .pomozecie ,jakies porady czy to moze byc egr. dodam jeszcze ze przed wymiana kabli to sie niedalo jezdzic bo tak szarpalo. teraz jest troche lepiej   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Wymień jeszcze świece i sprawdz regulator biegu jałowego czy nie jest zapchany lub przytarty   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koko Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 a czy to moze byc wina swiec jakis czas po wymianie kabli bylo dobrze ,ok wymienie to ale w poniedzialek i tak chce dac do diagnostyki komp. dzieki bede pisal czy cos sie zmienilo   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 a czy to moze byc wina swiec Wymień jeszcze świece   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koko Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 witam bylem na diagnostye komp. i okazalo sie ze miala wszystkie mozliwe bledy kture zostaly skasowane do wymiany zostal czujnik temp. ktury jak czasem niezlapie temp. to autkiem zaczyna szarpac .mialem problemy z zapalaniem jej i okazalo sie ze czujnik polozenia walka rozrzadu jest do wymiany . wiec polecam diagnostyke przed jakimi kolwiek amymi naprawami pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 wiec polecam diagnostyke przed jakimi kolwiek amymi naprawami pozdrawiam dobrze powiedziane, grzebiac na własna reke mozna tylko pogorszyc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fitslim Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Pozwolicie że odświeżę nieco temat. Moje auto przerywa na 2 biegu przy około 2,5 tys obr. na 3 powyzej 3 na 4 przy predkosci około 60 km/h i na 5 około 90, co to może byc? Mocy nie brakuje jesli wcisne do dechy pedał gazu. Na światełkach na luzie często chodzi bardzo nierówno, lecz czasami coś jakby zaskakuje i już jest ok. Silnik krokowy, kable, świece były wymieniane, co polecacie?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bawariusz Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Moje drugie autko, to właśnie Tigra-1.4 identyczna. Kilka dni temu miałem identyczną usterkę, gdy odpuściły mrozy i pojawiła się wilgoć w powietrzu. Domyśliłem się, że pewnie elektryka i kompleksowo, czyszczenie świec, połączeń przewodów itd, klasyka... Jakby ręką odjął, pomogło, polecam, ale przy trefnym paliwie takie objawy też się zdarzają.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fitslim Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 to by tłumaczyło że usterka nie występuje za każdym razem tylko jak jest mocno wilgotno... ok postaram się przeczyścic jutro wszystko tak jak napisałeś, podzielę się potem efektami, co do paliwa tankowałem na 2 stacjach, w tym na jednej stałej i drugiej z której kiedyś brałem paliwko, więc to można chyba wykluczyc. [ Dodano: 2011-01-07, 19:42 ] niestety nie zaglądałem jeszcze do świec ani kabli, pojawił się za to błąd 44 Sonda lambda lub jej obwód, za uboga mieszanka paliwowo – powietrzna. Coś proponujecie?:(   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Coś proponujecie? co możemy zaproponować, skoro podstawowe rzeczy jeszcze nie zostały wykonane? błąd 44 Sonda lambda lub jej obwód, za uboga mieszanka lewe powietrze na dolocie - gumowa rura dziurawa, za słabo poskręcany dolot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi