Gość punciak Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam mam problem z autem wczoraj zatankowałem na fuul po przełączeniu na gaz paliła się czerwona lampka przełączałem do skutku i zapaliła sie zielona dziś to samo jadę na LPG po chwili widzę czerwona lampkę przełączam z powrotem na PB i LPG i juz zielona.Dziś auto zaczęło strasznie szarpać nie dało eis ruszyć podczas jazdy przełączę na LPG i jedzie(ale nie ruszy) a na pb strasznie muli i silnik grzechocze... Na LPG jak dodam gazu słychać pukniecie strzał coś takiego co sie stało?Na lpg nie moglem ruszyc tak szarpało i dusiło na PB jakoś dojechałem do domu.. Auto:Fiat punto 1 silnik 1,1 rok. 97 lpg od 2006 parownik robiony niedawno + regulacja   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Troszeczkę namieszałeś miedzy Pb a LPG na spokojnie sprawdź czy takie objawy są na samej benzynie odpal pojeździ trochę i poobserwuj zachowanie silnika, potem przełącz na gaz i to samo pojeździć obserwować i opisać potem coś poradzimy bo z Twojego opisu na dzień dzisiejszy nic nie wynika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość punciak Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Powiem tak.... Na PB jedzie jak czołg głośniej i jak bym miał 100kg obciążenia.... Na LPG ruszając szarpie ze nie da się ruszyć.... w czasie jazdy przełączę z Pb na lpg to jedzie ale tak jak na Pb czyli wolno i zamula. Myślałem ze rozrząd ale po znakach widzę ze nie...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 czy twoim zdaniem ten pasek jest prawidłowo napiety? jak dla mnie wisi luźny jak flak - zdjęcie 2 górne koło na wałku jest moim zdaniem o 1 ząbek przesunięte   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość punciak Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 no wisi masz racje ale nie da się przekręcić bardziej niż pisze w instrukcji (90`) Wymiana może rozwiązać problem?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 pasek nie może być aż tak luźny żeby ci sie okręcił więcej niż 90* to by musiał dyndać moje zdanie: nierówne jałowe + szarpanie przy obciążeniu może wynikać ze zbyt luźnego paska najpierw go napnij i zobaczysz czy sie poprawiło   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość punciak Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Powiedz jak napina się w punciaku?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 nie robiłem nigdy fiata w oplu albo napina się pompą wody (mimośród) albo jest napinacz - zależnie od silnika   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość punciak Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 pasek nie może być aż tak luźnyżeby ci sie okręcił więcej niż 90* to by musiał dyndać moje zdanie: nierówne jałowe + szarpanie przy obciążeniu może wynikać ze zbyt luźnego paska najpierw go napnij i zobaczysz czy sie poprawiło Ale ja nie pisałem ze przy obciążeniu szarpie tylko przy ruszaniu na LPG tak szarpie ze auto dosłownie podskakuje a nie jedzie na PB lepiej rusza ale straszeni wolno i mulasto dodatkowo silnik głośno pracuje i dziwnie.Stalo się to nagle...Podjechałem zgasiłem po 30min ruszyłem i od razu takie zachowanie. [/fade]   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Ale ja nie pisałem a czy ja pisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi