holcu Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam Wiele, się czyta na temat patentów odklejenia naklejki rejestracyjnej z szyb samochodów. Zwłaszcza problem jest znany osobom, które świeżo zakupiły pojazd zarejestrowany wcześniej w kraju. Słyszałem o metodzie podgrzania opalarką bądź suszarką a następnie odklejeniu i przeczyszczeniu jakimś rozpuszczalnikiem. Inną metodą jaką widziałem, to podważenie jej ostrym nożykiem a następnie delikatne ściąganie (tak widziałem, jak zakłady wstawiające szyby robią) Ja się ze swoją męczyłem około 30 minut, gdyż była bardzo nisko karoserii naklejona w taki sposób, że nie mogłem łapką dojść - skrobaczka do czyszczenia kuchenek indukcyjnych pomogła i rozpuszczalnik. A jakie są Wasze metody ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Hlocu to jest chyba najskuteczniejsza metoda zerwać, zdrapać klej który został na szybkie a na koniec rozpuszczalnik najlepiej nitro tylko trzeba uwarzyć na tapicerkę, bo nitro ją rozpuści.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Ja starą zerwałem i kupiłem z 3M "Label Kiler" w spray'u. Super sprawa psikasz na klej- po minucie ścierasz ściereczką i czysta szyba Podobnie ostatnio usuwałem nim właśnie znaczki z klapy VW Bory u kolegi... na alegro kupiłem .   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Baranek Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 suszarka do włosów i nożyk do tapet tak majstry mi przeklejali lepkę jak miałem szybę wymienianą   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzECHO Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Potwierdzam patent suszarkowy do usuwania nalepki. Klej się ładnie rozpuszcza i naklejka schodzi praktycznie nienaruszona. PS> tylko nic na siłę, jak nie chce schodzić, trzeba jeszcze podgrzać   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaln1 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ja u siebie zwyczajnie oderwałem a klej usunąłem rozpuszczalnikiem. Nie został nawet ślad po naklejce.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żółwik Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 ja polecam opcje odkleic naklejke i klej zmyc ostroznie rozp. nitro albo bazowym rozpuszczelnik na szmatke i jazda zawsze działało napewno bedzie szybciej niz zabawa z suszarką i nożykiem którym mozna se zrobic ryse na szybie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fifek Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 u mnie opalarka + środek do usówania sylikonu, po czym benzyna ekstrakcyjna. Zawsze nagrzewałem opalarką po czym zrywałem. Najpierw podwazałem nożykiem do tapett a jak trzymałem pewnie zrywałem róznomiernie. Mam dostęp do środka do usówania sylikonu, piskałem i po koło 2 minutach ścieram. Na koniec nitro lub ekstrakcyjna. Zero śladów nawet jak jest nisko naklejka. Jednak polecam też połozyć na deske kawałek szmatki, tak profilaktycznie. Czas operacji to jakies 10 minut.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koreado Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ja grzałem suszarką a następnie nożykiem do tapet odklejałem a klej zmyłem benzyną ekstrakcyjną.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość odklejka Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Jest już produkt stworzony dokładnie do tego celu - [hide]www.odklejka.pl[/hide] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi