Gość iaster Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam, mam od kilku dni problem z astrunią 1,7 CDTI nie wyłącza się nawiew po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki, czasami mruga kontrolka paliwa mimo ze jest zatankowany i nie domykają się szyby elektryczne. Elektryk powiedział ze to wina kompa. Czy ktoś mial coś podobnego POMOCY!   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 O jakim kompie myślał elektryk ?? w Astrach często padają kostki stacyjki i efekt jest taki że albo po przekręceniu stacyjki wcale nie działa lub w połowie albo jest taki efekt że wyłączasz a ona nadal przepuszcza jakiś tam prąd, może się też zawieszać wyłącznik wentylatora który jest umieszczony na samej chłodnicy, kontrolka paliwa jest sterowana bezpośrednio z baku więc tu stawiam na czujnik paliwa lub zimne luty w samym liczniku no chyba że gdzieś jest kabel przetarty i dotyka do masy co powoduje zaświecenia się kontrolki, opisz na czym polega nie domykanie szyb, jeśli masz fabryczne elektryczne szyby to może Ci się tylko rozprogramowała funkcja komfort spróbuj ręcznie zamknąć czyby i przytrzymać wyłącznik do momentu usłyszenia przekaźnika w drzwiach, po tej operacji szyby powinne same jeździć bez trzymania, ale tak jak wcześniej pisałem więcej danych proszę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 O jakim kompie myślał elektryk ?? zapewne moduł sterowania wentylatorów pewnie to astra II lub III   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 pewnie to astra II lub III a co ja wróżka, kula spadła na podłogę i rozbiła się na milion kawałeczków   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi