holcu Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Mam pytanie dotyczące metody czyszczenia orurowania aluminiowego samochodu. Dokładnie chodzi mi o stopki, stopnie w postaci rur aluminiowych z szarego matowego nalotu ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Ja jak robiłem rekonstrukcję mojej WSK-i to wszystkie części aluminiowe czyściłem miękką szczotką drucianą i nią właśnie zdejmowałem ten nalot potem pasta polerska i doprowadzasz aluminium do połysku a nawet lustra, fakt jest to czasochłonne ale efekty są rewelacyjne taką szczotką czyściłem element przed czyszczeniem a taki jest efekt po samej szczotce WSK przed renowacją WSK po renowacji i pod nami   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holcu Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Kupiłem preparat do felg, spryskałem i kerszerem umyłem. Efekt uzyskałem zadawalający ale dziękuje za rady   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 do czyszczenia nalotu na alu mozna uzyc waty sciernej takiej jak do czyszczenia rurek miedzianych podczas lutowania efekt super   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi