Gość mieszko Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Tylny silentblock przedniego wahacza w Daewoo Nubira I posiada jakby otwory, wgłębienia. Mam pytanie w jaki sposób zamontować go w wahaczu tzn czy ma znaczenie kąt pod jakim jest on montowany względem wahacza? Mam książkę Sam Naprawiam do tego samochodu ale nie ma tam żadnych wskazówek na ten temat.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 tak, ma znaczenie poniżej masz, jak powinny być te tuleje - widoczne wewnątrz "paski" gumy powinny być wzdłuż osi auta czyli powinny być osią pracy tulei w przeciwnym wypadku tuleja ma szansę na naszych dziurawych asfaltach szybko sie wykończyć   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mieszko Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Czyli na tym zdjęciu które wkleiłem są raczej nieprawidłowo zamontowane?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 moim zdaniem nie szybko się wykończą jak popatrzysz dokładnie na tuleję, to zobaczysz, że te "paski" to są zgrubienia i to solidne są właśnie w tym celu aby pracować - jeśli założysz je źle, to tuleja będzie pracować wypełnieniem wewnętrznym zamiast tymi paskami, co zaskutkuje szybkim rozwarstwieniem gumy od metalu tu masz fote oryginału - zobacz, że te zgrubienia o których mówię są w osi pracy wahacza a nie jakoś w bok http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/87/59/15/1087591523   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 czyli powinny być osią pracy tulei tylne tuleje pracuja nie tylko wzdłuz osi auta Gdyby połozenie gumy w wachaczu miało znaczenie to byłoby na nich jakies oznaczenie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 moim zdaniem ma znaczenie, ponieważ przerabiałem taki myk: zamontowałem nowe tuleje "przypadkowo" na jesień na wiosne musiałem znowu wymieniać z braku laku bo nie było innych kupiłem takie same jak były czyli hart zamontowane zostały zgodnie z tym co pisałem i o dziwo przejeździłem półtora roku po czym sprzedałem auto - co do sposobu montażu to znajomy mechaniol mi podpowiedział jednak coś w tym jest   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mieszko Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Przeglądając allegro znalazłem na jednej z aukcji coś takiego (dotyczy to tuleji poliuretanowych do nubiry):   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 czyli jednak miałem rację, że ma znaczenie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi