Skocz do zawartości

audi 80 2.0 dużo pali

Gość slawek-99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Dzisiaj sprawdzałem krok po kroku tą sondę multimetrem. Ustawiłem go według polecenia na 1V ( 750 ACV ) podłączyłem czerwony kabelek do sondy i czarny ma się rozumieć do masy i co się dzieje, nic, kompletnie nic, żadnego pomiaru. Podpinałem do kabelka przed jak i za kostką sondy i nic. Myślałem ze multimetr jest walnięty ale sprawdzałem światła, radio i pomiary były. Czy oznacza to że sonda skończyła swój żywot , proszę o radę.

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Ustawiłem go według polecenia na 1V ( 750 ACV )

Nie wiem co masz za multimetr że pierwszy zakres powyżej 1V jest aż 750 AC - (alternating current) czyli prąd przemienny.

Ty masz ustawić na DC i jakiś mniejszy zakres np.20V

podłączyłem czerwony kabelek do sondy i czarny ma się rozumieć do masy

podłączone dobrze

sprawdzałem światła, radio i pomiary były

bzdury pokazywało

Czy oznacza to że sonda skończyła swój żywot , proszę o radę

Pomiary powtórzyć ;-)

czasami sam sobie bym wpierdzielił , ok już się za to zabieram

[ Dodano: 2012-03-16, 16:22 ]

właśnie sprawdzałem i wygląda to tak, znalazłem napiecie (pokaże jak to wyglądało u mnie na multimetr)

od 0 2.1 do 0 7.0 i tak skacze na przemian. Wyglądało to tak jak by zwariował (Multimetr ustawiłem na zakres DCV 20 ) mam nadzieję że teraz pomiar wykonałem prawidłowo?

[ Dodano: 2012-03-20, 07:27 ]

Jestem bardzo zawiedziony tym forum. A z racji tego iż mój problem nie został do końca rozwiązany i od 5 dni ignorowany sądzę że straciłem tu za dużo cennego czasu. Mam nadzieję że inni użytkownicy nie spotkają się z takim obrotem swoich problemów.