Gość Wasyl Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jak się już temat podniósł, to pokażę nabytek: http://allegro.pl/einhell-sga-150-migomat-spawarka-mig-od-1zl-bcm-i1507421840.html za pińcet złotych kupiłem niedaleko Lublina, teraz jeszcze kompresor   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Starczy na domowe zabawy - elegancja   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wasyl Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ArKos, kupiłem go głównie z myślą o cienkich blaszkach, ale jak zobaczyłem Vectrę od spodu, to nie wiem czy da radę pokleić podłużnice tylne. Tak jak w kojojowym spawałeś te gniazda, jak sądzisz, starczy 150A?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Starczy. Mój ma 170A i przetopi kątownik stalowy 5mm - robiłem bramę znajomemu. Na blaszki podłogowe to pół gwizdka starczy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prezesik25 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 minimum 50 l patrząc na wydajność minimum 200-250 l/min Chodzi o wydajność na wejściu, czy o wydajność efektywną? Znalazłem na allegro kompresor, który ma parametry: Zasilanie 230 Volt / 50 Hz Kompresor posiada kółka ułatwiające przemieszczanie się z kompresorem Podwójna kontrola start / stop oraz kontrola pracy kompresora. Zbiornik 50 litrów Moc 1500 Wat Ciśnienie 8 bar Zbiornika z zaworem bezpieczeństwa Wydajność na wejściu 206 litrów / minutę Wydajność efektywna 130 litrów / minutę WAGA 32 KG Co jest ważniejsze? Jeszcze jedno... Podpowiedzcie choć jakie firmy produkujące m. i. kompresory są godne polecenia. Szukam takiego niedużego 50l, ostateczność 25l, ale takiego, żeby po 5-6 razach nie szedł do serwisu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fifek Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Panowie przyszła i pora na mnie, muszę zakupić półautomat. Co bede3 spawał? Głównie blachy nadwozia, z racji tego że sam się tego bede uczyl to potrzebuję sprzętu dla początkujących. Pracuję w ASO jako pomocnik blachasrza a tam mnie do poważnieszych robut niedopuszczają, napatrzyłem sie na fachowców i nyślę że pora zacząć robić poważne rzeczy a nie tylko zdjąć i zalożyć nadkole, zderzak. Jaki sprzęt? Prosił bym konkretne modele sprzętu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymi870 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Bester 1801   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elmer Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Od 6lat w ciągłej eksploatacji mam bester 1501S, nie narzekam. Był wart swojej ceny. Kosztował wtedy 1200zł. Jest to MIG. Pospawasz tym profil grubości spokojnie 5-10mm, a i blachy auta też nie raz spawałem. ważne gaz tylko mieszanka, na CO2 ch....o się smarka, trzeba wprawniejszej ręki.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fifek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 a co myślicie o takich sprzętasch? http://allegro.pl/spawarka-mma-mig-mag-lutospawarka-magnum-205l-2w1-i4130271807.html lub: http://allegro.pl/spawarka-polautomat-mig-mag-230-sherman-migomat-i4137415604.html   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Mam Shermana ale inny model. Nie mam powodów do narzekań, nigdy nic się nie działo pomimo, że był okres bardzo intensywnej eksploatacji, gdzie kilka razy dziennie termik ją wyłączał Ta z aukcji drugiej bo o niej mówię, ma jedną wadę: skokową regulację prądu spawania. Szkoda, bo fajny sprzęt za niewielkie pieniądze. Co do pierwszej nie zabieram głosu, bo nie miałem styczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi