Gość jacek-wpl Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Dzień dobry od pewnego czasu mam problem z moją vectrą a mianowicie ściąga na prawo wczoraj byłem na diagnostyce ,ustawione wszystko co możliwe czyli geometria i zbieżność obu osi ,kąty są w normie opony ok. koła wyważone luzów brak a problem pozostał. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł lub się spotkał z takim objawem proszę o informację dodam jeszcze bo to może kogoś naprowadzić na trop ,podczas gwałtownego przyspieszania na pierwszym ,drugim biegu gdzie są przekazywane duże siły na koła wyraźnie czuć jak kierownica sama się skręca w prawo. Za wszystkie informacje z góry dziękuję   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Tuleje wahaczy przednich, sworznie?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek-wpl Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 3 godziny temu, ArKos napisał: Tuleje wahaczy przednich, sworznie? sprawdzone wszystko ok   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Średnio mi się chce w to wierzyć. Skoro zmienia kierunek jazdy przy ostrym przyspieszaniu to oznacza, że jedno z kół przesuwa się przód-tył. Zgnite sanki? Na bank coś jest z przednim zawieszeniem kół, nie widzę raczej innej możliwości. Zapieczony zacisk odpada, bo ściągałoby ciągle.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek-wpl Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 ściąga cały czas nawet jak puszczę na luz a przy ostrym przyspieszaniu się nasila hamulce świeżo zrobione komplet tarcze klocki przód tył wymienione sprzęgło czyli wózek był zdjęty wózek i podłoga mocowania w jak najlepszym porządku nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale jeszcze chodzi mi po głowie zawieszenie silnika czyli poduszki ,co prawda są całe ale czy przypadkiem nie straciły swojej sztywności a co za tym idzie w pewnym stopniu silnik ze skrzynią miał by ewentualnie możliwość w jakimś stopniu zmianę położenia   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 To, że tarcze i klocki zrobiono nie oznacza, że ktoś przeoczył czynność oczyszczenia i nasmarowania prowadnic oraz dokładnego sprawdzenia zacisków. Może tłok być obrośnięty korozją a pod gumą nie widać. Druga sprawa - zbyt krzywo skręcone sanki. Na śrubach da się jeździć po 1cm w każdą stronę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi