Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dotyczące kosmetyki nadwozia - orurowania bocznego (stopki). Mianowicie stopka w moim orurowaniu została nadgryziona zębem czasu i po prostu utleniła się. I mimo inwestycji w różne środki chemiczne, blask nie został przywrócony.

Zdjęcia poniżej przedstawiają stan autentyczny.

post-2-0-72105900-1418493393.jpg

post-2-0-51798800-1418493415.jpg

Powoli zastanawiam się nad ponownym chromowaniem, aczkolwiek sam zabieg dla takiej powierzchni wyjdzie dość drogo. Taniej chyba kupić nowe stopki z allegro.

Dziękuje za wszystkie porady i opinie

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6193-orurowanie-zmatowi%C5%82o-si%C4%99-jak-przywr%C3%B3ci%C4%87-dawny-blask/

Ojj nie wiem, czy nie wchodzę w granicę Agrotuningu. Poza tym czy przy wchodzeniu do auta z wykorzystaniem tych stópek farba by się nie ścierała pod butami.

Pewnie ta folia tez by się zdzierała, zakup nowych z Chińskim chromem to moim zdanie wywalenie kasy będziesz miał po paru latach taki sam efekt jak teraz myślę że najlepszym pomysłem było by oddać te elementy do chromowania w naszych wyspecjalizowanych zakładach gdzie zrobią to jak sztuka nakazuje a chrom będzie się trzymał na długie lata.

Przerabiałem to z obręczami do moich maszyn marki WSK, w pierwszej były kupione obręcze z nie wiadomo z czego bo po pierwszym deszczu pokazały się ogniska korozji a w drugim motorze oddałem obręcze do chromowania koszta duże ale się trzyma i deszcze im nie straszne.

Chromowanie tego to pewnie jakoś pod 900 zł by poszło. A nie wiadomo, czy moje też nie chińskie