Gość artid Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam Problem polega na tym że na prawym pęknięta jest guma osłonowa a po wymianie klocków po kilkudziesięciu km zablokowało koło lewe. Odkręciłem, poruszyłem i działa ale mechanik powiedział że powinienem kupić zestawy naprawcze i zregenerować. Dodam że płyn hamulcowy nie wycieka. Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak zregenerować zaciski tylne w Alhambrze 1999? Mam również pytanie czy jak zapowietrzę tył to muszę też przód odpowietrzać? Czy pompa jest podzielona. Po drugie, może ktoś zapodać przykładowy zestaw naprawczy? Ma ktoś może zdjęcia instruktażowe? Z góry dzięki.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 jak zregenerować zaciski tylne w Alhambrze Tak samo jak każde inne. Są dwa poradniki w dziale poradników o regeneracji oplowskich zacisków. Zasada taka sama. czy jak zapowietrzę tył to muszę też przód odpowietrzać? Tak. Odpowietrza się całość dla bezpieczeństwa. Nie wiesz, gdzie powietrze się dostanie. Ma ktoś może zdjęcia instruktażowe? Dział poradników. Wystarczy poczytać forum.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artid Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zaciski naprawione już jakiś czas temu. Niestety w dziale poradników nie znalazłem pomocy odpowiadającej moim zaciskom. Ale na szczęście jest Wujek Google i YouTube   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 w dziale poradników nie znalazłem pomocy odpowiadającej moim zaciskom Każdy zacisk regeneruje się w ten sam sposób. To jest tak, jakby powiedzieć, że nie ma poradnika z wymiany kół w Alhambrze, bo są tylko do Opla...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artid Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Zaciski dawno zregenerowane. Temat do zamknięcia.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi