Gość BYOB Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich w pierwszej kolejności. Mam problem z dziwnym gumowym piszczeniem z okolicy przedniego lewego koła mojej Ibizy 6L wersja sport z 2002 roku w silniku ATD. Jest to coś w stylu skrzypienia gumy lub ćwierkania przy wpadnięciu np, w studzienkę. Wcale nie głęboką. Ostatnio wymienione amortyzatory, sprężyny, odboje i osłony, tuleje wahacza, łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, klocki przód. Mogłoby się wydawać, że to amortyzator tak skrzypi, ale przy typowym balansowaniu dźwięk nie występuje. Również kiedy zaczynam naciskać na błotnik i bujać budą nie występuje... W.w ćwierkanie, w połączeniu z takim jakby strzałem powietrza, występuje tylko podczas jazdy, bez różnicy czy na skręcie czy jadąc na wprost, czy hamując czy nie. Występuje cały czas tylko przy wyższych prędkościach mało słyszalne. Podłączam link do filmu z tym dźwiękiem w nadziei o jakieś sugestie Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Że tak trochę głupio zapytam... Nie ociera opona o coś? Jakieś niestandardowe felgi/opony/obniżone zawieszenie?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BYOB Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No właśnie nie powinno, bo nie ma o co... Zawieszenie jest nawet wyższe po wymianie amortyzatorów i sprężyn   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi