Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sebik2345

tak znalazłem silnik za 690 ale niestety w podkarpackim i wysyłka 150 ale jeden plus jest bo jest gwrancja na rok pisemna a wracjać do mojego na dwóch tłokach zwaory chodza lekko a na dwóch cieżej dziś nie dałem rady z ojcem zdjać głowicy ale zdejmiemy w poniedziałek i jak którys z tłoków nie dostał to chyba ten bedzię robiony u mnie w okolicy specjalisci krzyczą 300 złotych za zrobienie głowicy,a trzeba wszystkie zawory wymieniać?czy wystarczy tylko pokrzywione?i czy trzeba nowe uszczelki pod kolektor?bo pod dekle i głowice to około 150 złotych koszt,a jak z plantowaniem głowicy?ps kurcze taki remont razem z rozrządem wyjdzie około 600-700 plus robocizna gdzie mogło być tylko 260-cena rozrządu ale jak to mówią jak nie masz w głowie to miej w kieszeni,może zna ktoś sklepik z was gdzie mógł bym taniej kupić przez neta usczelkę pod głowice i i pod dekle zaworów i ewentualnie pod kolektory?bop jest jeszcze jedna opcja mógł by mi ojciec głowice zrobić ale nie mamy maszyny bo kiedyś robił w polonezie i innych starszych ale raczej niech to robią profesjonalisci,niepotrzebnie

[ Dodano: 2014-03-08, 18:53 ]

i jak sprwadzać stan silnika jakbym siĘ zdecydowAŁ NA ZAKUP?BO SŁYSZAŁEM ŻE LJĄ TAKIE SRODKI CO ZAGESZCZAJĄ OLEJ ABY PANEWY NIE TŁUKŁY KOMPRECHA ABY NIE WALIŁA

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32407

Zastanawiam się dlaczego piszesz same czarne scenariusze, dlaczego chcesz wymieniać cały silnik, nie prościej zdjąć głowicę zweryfikować tłoki czy nie dostały w łeb, oddać głowicę do regeneracji poskładać wszystko i cieszyć się zrobionym silnikiem.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32414

Gość sebik2345

A BO MAM CZARNOWIDZÓW DO OKOŁA,W PONIEDZIAŁEK TO SKONCZYMY Z OJCEM I SIE ZOBACZY JA TE BYM WOLAŁ ABY TO "TYLKO" GŁOWICA,A MUSZE WYMINIAC WSZYSTKIE ZAWORY CZY TYLKO WYKRZYWIONE?JAK SĄ SZCZLNE TO CHYBA NIE?CZY LEPIEJ WSZYSTKIE?BO JAK WSZYSTKIE TO WSZYSTKIE

[ Dodano: 2014-03-08, 19:54 ]

KUPŁEM GO ZA 2100 ALE OKAZAŁO SIE ZE PODŁOGE MIAŁ NA PIANKE POSKLEJANĄ NA PIANKE I JUZ CZESC ZROBIŁEM I ZABÓLIŁEM 400 ZOSTAŁO OD PASAZERA ALE JAKBY Z SILNIKEIM DOJSC TO ZCZASEM DRUGA STRONA I DLATEGO ZAL GO SPRZEDAC NA ZŁOM ZA 500 ZŁOTYCH BO ILE W PLECY,DLATEGO JAK NIE DOSTAŁ TŁOK TŁOKI TO GŁOWICA PÓJDZIE DO REGENERERACJII,Z OBRACANIA WAŁEM PO ZDJECIU OBUDOWY WAŁKOW WYCHODZI ZE SIE POGIEŁY NA DRUGIM I TRZECIM GARZE A CO DALEJ OKAZE SIE W PONIEDZIAŁEK.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32415

Chłopie przepisz to i to biegusiem na forum nie piszemy z CapsLockiem :-x

Głowicy sam nie zregenerujesz jak kupisz nowe zawory musisz ich powierzchnie frezować, ściągnij głowice i zawieś do fachowca on zweryfikuje i wymieni tylko to co jest uszkodzone lub wymaga wymiany.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32422

Gość sebik2345

8 zaworów pokrzywionych,gdzie kupić w miarę tanio zawory?bo mechanik sobie policzy wiecej niż da i jeszcze musi rozebrać i ocenić czy prowadnice całe choć twierdzi ze raczej nie pękają,na sczeście wydaje się że tłoki są ok kręclismy wałem za pomocą klucza i niby jest ok.a bo niby znalazłem głowice od siny 1,6 16v ale podobno pasuje cena 350 ale jak sprawdzić jej sprawność?a i czy przed zakładaniem głowicy trzeba ją splantować? i ile to może kosztować?

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32443

gdzie kupić w miarę tanio zawory

Portal alledrogo

twierdzi ze raczej nie pękają

Optymista... u mnie na 16 zgiętych zaworów 16 połamanych prowadnic. No ale raczej nie pękają :D

wydaje się że tłoki są ok kręclismy wałem za pomocą klucza i niby jest ok

Zwróć uwagę, czy któryś korbowód nie jest skrzywiony bo potem będzie kolejna masakra.

jak sprawdzić jej sprawność

W zakładzie zajmującym się regeneracją głowic.

czy przed zakładaniem głowicy trzeba ją splantować

Plantuje się ziemię a głowicę się planuje.

Każdorazowo po zdjęciu głowicy powinna być planowana aby usunąć krzywizny i odkształcenia.

ile to może kosztować

U mnie na wsi 50-60zł.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32450

Gość sebik2345

wszystko się wydaje ok z korbowodami

[ Dodano: 2014-03-12, 19:04 ]

witam głowica kupiona za 230 złotych,oddana do planowania i sprawdzenia jej stanu plus 140 złotych,czy nie wie ktoś z was gdzie mogę wypożyczyć przez internet blokady rozrządu do fiata 1,6 16 v i ten czujnik zegarowy? bo na jeden raz nie opłaca mi się kupować a ten co wziął głowice po obejrzeniu jej powiedział że nie jest taka zła ma wymienić uszczelniacze na zaworach a nie chciałbym aby przy złym ustawieniu rozrządu znów się pokrzywiły zawory bo ta impreza już mnie drogo kosztuje bo już prawie 500 złotych a jeszcze wymiana oleju przy okazji i płynu plus cena rozrządu .Najlepszą opcją by było wojewódzstwo łódzkie ale ja nie mogę znależć a płacić za komplet 150 złotych to mi się nie kalkuje bo nie wiem czy do kolejnej wymiany rozrządu będe miał ten samochód bo co ile się powinno w tym silniku wymieniać rozrząd?

[ Dodano: 2014-03-13, 17:49 ]

????

[ Dodano: 2014-03-14, 08:26 ]

witam a jak sprawdzić. czy silnik. nie przydarzy?znalazłem na allegro. silnik za 270 bez głowicy, żałuję teraz. ze od razu innego silnik a nie kupiłem. bo jak ten się przytarl.

[ Dodano: 2014-03-14, 12:27 ]

blokady będe mieć na jutro ale gorzej z tym zegarem co się wkreca w pierwszą świece,czy ktoś zz was mógłby mi po krótce napisać jak ustawić ten rozrząd na te blokady?bo nie chciałbym aby głowica znowu sie pogieła bo niby ją kupiłem za 230 ale facet który ją planował rozebrał ja na kawałki i powyminiał pofrezował i wyszła drugie tyle prawie czyli razem prawie 500,bardzo bym prosił o jakis opis bo w ksiżce niby pisze ale może ma ktos doświadczenie z tym jak to zrobić na te blokady.

[ Dodano: 2014-03-15, 07:15 ]

nikt nie nie wie?

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5747-szarpanie-nier%C3%B3wna-praca/page/2/#findComment-32459