Skocz do zawartości

brak mocy silnka

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy na forum, mam problem ze swoim autkiem,podczas jazdy nie ma mocy jak chce przyśpieszyć ,wciskam pedał gazu a samochód nie ma tej dynamiki ze zaczynam czuć ze się wyrywa do jazdy,sprawdzałem wszystkie połączenia gumowe czy są wporządku nic nie znalazłem jechałem kolegi Honda to ten samochód się rwie do jazdy a na moim muszę redukować biegi by trochę lepiej przyśpieszyć ale tez nie jestem zadowolony bo to nie jest to,brak dynamiki przyśpieszenia. Jeśli możecie pomóc w tej sprawie będę bardzo wdzięczny,jakie ewentualnie macie propozycje od czego zacząć.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

na Pb i na LPG jest to samo.

[ Dodano: 2013-04-28, 13:03 ]

Na Lpg i na Pb jest tak samo

[ Dodano: 2013-04-28, 15:52 ]

Jak chcesz przyśpieszyć depne na pedał gazu czy to na Lpg czy na Pb nie zbiera się brak dynamiki przyśpieszena zachowuje się mułowato po równym jeszcze jako tak naciskam powoli i spokojnie to nabiera prętkości na dłuższym odcinku ale pod góre to jak jadę wolno to nieraz muszę zredukować bieg bo pewnie bym nie wyjechał jakby mu brakowało mocy , wiesz mam wrażenie że jest to ten sam problem dla Lpg i dla Pb i przyczyna , sprawdzałem kompresje jest dobra filtr powietrza nowy .

masz możliwość pokazać lub opisać gdzie się znajduje gdzie jest zamontowana i jak prawidłowo to sprawdzić ,bo nie robiłem tego nigdy.

miłego wieczoru leszek

[ Dodano: 2013-04-28, 20:10 ]

mam na myśli przepływke gdzie jest i jak sprawdzić.

Przepływomierz jest pomiędzy filtrem powietrza a przepustnicą, a najlepiej to kompem sprawdzić lub na podmiankę. A do rozrządu sam się nie bierz bo widzę , że nie jesteś mocnym mechanikiem skoro pytasz gdzie jest przepływomierz.

Przepływomierz jest pomiędzy filtrem powietrza a przepustnicą, a najlepiej to kompem sprawdzić lub na podmiankę. A do rozrządu sam się nie bierz bo widzę , że nie jesteś mocnym mechanikiem skoro pytasz gdzie jest przepływomierz.

Najlepiej by było na podmiankę przepływomierz bo kupować by sprawdzić nie jest taki tani , jesli nie to to wtedy sprawdzić rozrząd ,wiesz zastanawiam się skąd wziąść na podmiankę bo nie ma sensu kupować by sprawdzić ,jeśli chodzi o rozrząd to wtedy musze go sprawdzić u mechanika będe pewny co do przepływomierza ,masz pewnie racje ze albo jedno albo drugie jest przyczyną , wiesz na komputerze nie wykazuje błędu przepływomierza , czy to nie zawsze wykaże że jest nie całkiem sprawny