Gość kola Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zrobila sie ladna pogoda, wiec az chce sie siedziec i cos grzebac przy aucie, pomyslalem ze dobrze by bylo zakonserwowac podwozie w mojej cytrynce bo po tej zimie ostro jej sie dostalo... I tu mam pytanie, czy ktos moze juz malowal barankiem podwozie ? Ile to moze kosztowac (farba) ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 farba? to masz na mysli konserwację czy kompleksówkę? jesli kompleksówka to: po wydarciu rdzy proponuje podkład na bazie żywic, na przykład NOVOL PE+ puszka coś koło 70zł kosztuje, jest to naprawdę dobry podkład ze 2 cienkie warstwy starczą potem po wyschnieciu bezposrednio na to barana kłaść puszka barana pod pistolet zależnie od producenta to 18-25zł baranem też warto ze 2-3 warstwy pojechać na cienko, niz jedna gruba można go kłaść mokro na mokro czyli poprzednia warstwa nie musi być doschnięta   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kola Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 dzieki wielkie wlasnie o to mi chodzilo a jeszcze na uklad wydechowy jakby to wygladalo ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 daj luz z wydechem bedzie ci sie kopcić spod auta i jeszcze cie ktos zleje wodą a tak serio: na katalizatorze czy dwururce czy ogólnie na początku wydechu może się to zapalić więc jak chcesz mieć auto to nie konserwuj wydechu   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaln1 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Mój znajomek tak solidnie kiedyś wziął się za konserwację swojej Polówki, że pojechał po wszystkim, po misce olejowej, wydechu. Wyjechał z garażu i smród był taki że szok, bo zaczęło się przypalać to co było na wydechu.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BeatleJohn Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Przed malowaniem oklej katalizator-to wrażliwa część,która nie lubi malunków i konserwacji.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kola Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 gdyby byl to bym obkleil   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi