Gość matheo 86 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 siema wszystkim:) jestem tu nowicjuszem i z góry przepraszam jeśli jest już taki temat, ale ja nie znalazłem.... mój problem polega na tym , że świece żarowe nie zawsze grzeją , jak samochód postoi na mrozie przez noc i rano podgrzeje świece i "cyknie " przekaźnik odpala dobrze, a załóżmy na drugi dzień też postoi przez noc w mróz kontrolka zgaśnie a przekaźnik nie cyknie to już wtedy musi dłuuużej pokręcić zanim zapali...w czym tkwi problem? że te świece mają humory że raz grzeją a raz nie?? p.s świece są nowe ngk d power przekaźnik od świec też jest nowy i czujnik temperatury płynu chłodzącego tez zmieniłem pod kompem żadnych błędów nie pokazuje jeśli by się ktoś orientował o co "kaman"to bardzo proszę o pomoc:) pozdrawiam [ Dodano: 2013-01-05, 11:17 ] dodam jeszcze, że jak odepnę kostkę od czujnika temperatury świece grzeją za każdym razem , wtryski i pompa są sprawdzone i są ok przy okazji został ustawiony kąt wtrysku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 dodam jeszcze, że jak odepnę kostkę od czujnika temperatury świece grzeją za każdym razem Zgaduję że wtedy nie ma najmniejszych problemów z odpaleniem ? ... przekaźnik od świec też jest nowy i czujnik temperatury płynu chłodzącego tez zmieniłem Pytanie jakiej firmy jest ten czujnik temperatury płynu... bo jeśli Torpan to jego dziwne zachowanie nawet nie dziwi z czujnikami jest tak (zwłaszcza od Tropan`a) że albo trafią się działające albo super działające (czasem nawet lepiej niż oryginał - przykład czujnik wałków rozrządu do 2.0/16V ecotec, na torpanie dobrze smigała, po założeniu oryginału siemensa, jakby delikatnego muła złapała) ale też trafia się spora większość już w pudełku fabrycznie niedziałających lub nie działających poprawnie Zasada jest jedna... nowy czujnik nie oznacza sprawny omomierz w dłoń i trzeba sprawdzić jego wskazania na początek. Teoretycznie gdy odepniesz czujnik temperatury, komputer z racji braku odczytu tego czujnika podaje mu "domyślną" wartość dzięki czemu silnik odpali bez problemu w przypadku awarii czujnika   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Torpan Tropan TOPRAN czyli chińskie g*wno występujące również jako QAP, KAGER i inne śmieci...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ło masz ... zgadza się TOPRAN ... Hans Szajs Topran ... nie wiem czemu takiego byka odwaliłem .... zmęczony już chyba...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matheo 86 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 po odpięciu kostki od czujnika nie ma problemu z odpaleniem , fakt faktem ,że czujnik to właśnie topran skusiła mnie cena kosztował 21 zł a oryginał ok 70zł ale trzeba będzie odżałować i może kupić ale najpierw sprawdzę miernikiem ten co jest tylko pytanie co i jak sprawdzić? czujnik mam taki: http://allegro.pl/czujnik-temperatury-wody-golf-iv-bora-tdi-oryginal-i2912357323.html 4 pinowy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik ? Przekopuję autodatę ale nie mogę w Twoim modelu znaleźć 4 pinowego czujnika temperatury   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matheo 86 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 czujnik jest po prawej stronie jak otworzymy maskę za vacu pompą http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&safe=off&client=firefox-a&sa=N&tbo=d&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1152&bih=701&tbm=isch&tbnid=ElzLjrWuPqlT1M:&imgrefurl=http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php%3Ft%3D22319&docid=_Datp1W05O7hyM&imgurl=http://forum.octaviaclub.pl/files/silnik_19_tdi_czujnik_temp_176.jpg&w=554&h=478&ei=XTTrUNCHO6zE4gTI6YGgAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=724&vpy=269&dur=3757&hovh=208&hovw=242&tx=113&ty=128&sig=117680700065730319007&page=1&tbnh=133&tbnw=155&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:10,s:0,i:117 pod tym gigantycznym linkiem jest obrazek gdzie sie znajduje czujnik zaznaczony zielonym kółkiem:)   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Wedle autodaty, w tym miejscu jest czujnik dwupinowy ... Ale może to Ci coś pomoże - poniżej dane dla tego czujnika   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi