Gość grom546 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam, Mam wspomaganie elektryczno hydrauliczne więc jest normalne że je słychać (pracująca elektryka) ale mam taki dziwny objaw że jak jadę nieważne czy z dużą czy z małą prędkością i skręcę kierownicę to słychać buczenie tak od 90 stopni jak jest skręcona, im bardziej tym bardziej buczy). Płyn wymieniany nic nie zmieniło, wycieków brak. Dodam że w miejscu jak stoję i kręcę to kręci się lekko i nie ma tego dźwięku. A najdziwniejsze jest to że jak jadę, skręcam i buczy to przestaje jak nacisnę sprzęgło ! Czy może to nie być wspomaganie ? Dodam że mam problem z łożyskiem oporowym sprzęgła ale ono mi stuka na jałowym na zimnym silniku a to buczenie brzmi jak pompa wspomagania.?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 W sumie wspomaganie nie ma nic wspólnego ze sprzęgłem, buczenie czy tez inne odgłosy mogą się przenosić z silnika lub skrzyni na układ kierowniczy, a samo wspomaganie jak na postoju jest cicho to tym bardziej podczas jazdy musi być cicho, można to jeszcze sprawdzić jadąc samochodem na luzie i próbować kręcić czy będzie słychać pompę czy też nie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na luzie też nie słychać   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzECHO Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Jak jedziesz i skręcasz to może łożysko/przegub   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Ale jak wcisnę sprzęgło to przestaje a dźwięk buczenia nie szumienia czy coś. Dziwna sprawa chyba uznam to za normalne zjawisko wspomagania elektryczno hydraulicznego skoro nic oprócz tego się nie dzieje   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi