Gość bzik1826 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 witam mój samochód był u mechanika, zrobił mi planowanie głowicy i wymienił mi uszczelkę pod głowicą tak przynajmniej twierdzi, po dwóch tygodniach komputer chwilowo zgłupiał i przy okazji rozładował mi akumulator . Obecnie problem jest taki na zimnym silniku pali elegancko nawet po nocy przy - 15 C wszystko jest ok ,problem zaczyna się gdy silnik rozgrzewa się zaczyna sam sobie podciągać obroty z 900 do 110 (nawet 1250) obr. i utrzymuje je cały czas( .Gdy zgasiłem go na ciepłym silniku miałem duże problemy przy odpaleniu na ciepłym silniku . w ziołem się za naprawę zacząłem od wymiany : kable świece ,kopułkę i palec filtr paliwowy w porządku jest ,i dalej jest to samo co to może być i jak tą awarię usunąć dziękuję z góry   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Skoro swiece juz podmienione to do sprawdzenia; - modul zaplonowy - cewka   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 I czujnik temperatury do ECU.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzik1826 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 dzięki wielkie sprawdzę to [ Dodano: 2012-02-08, 21:15 ] a jak się sprawdza czy czujnik temperatury do ECU jest dobry   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 a jak się sprawdza czy czujnik temperatury do ECU jest dobry Na tym forum staramy się nie zadawać pytań natury "ile wróbelek ma nóżek i dlaczego dwie?" tylko korzystamy z szukajki lub czytamy: http://forum.samnaprawiam.com/silnik-sprawdzanie-czujnikow-osprzetu-silnika-vt974.htm   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzik1826 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 ok dzięki za wskazówki [ Dodano: 2012-02-09, 18:14 ] dzięki wam wszystkim problem znikł wszystko gra pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 problem znikł wszystko gra A może byłbyś na tyle dobroduszny i pozostawił informację dla innych, dzieki czemu jest okej i co było nie halo?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzik1826 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 dobrze problem tkwił w czujniku temperatury do ECU okazało się że za dużą dawkę powietrza podawał przez to dużo mi palił i gasł (odczytywał cały czas po nagrzaniu silnika że jest zimny stad te obroty ),po ostygnięciu silnika działał dobrze jak się silnik nagrzewał to głupiał przez to trzymał mi te wysokie obroty i nie równo pracował po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy dzięki za cenne wskazówki ArKos Sam Naprawiam Audi   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzik1826 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 witam mam jeszcze jedno pytanie oczytałem się na forum i nie znalazłem podobnego problemu mianowicie po wymianie tych wszystkich części wraz z tym czujnikiem okazało się że silnik nie gaśnie pracuje na wolnych obrotach dobrze ale jest problem z przyśpieszeniem strasznie ciężko się zbiera , ciężko wchodzi na obroty co to może być wtryski ? co tym sądzisz ? [ Dodano: 2012-02-11, 12:55 ] ArKos Sam Naprawiam Audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi