Skocz do zawartości

Honda Civic 95r niskie obroty, strasznie słaba, gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomtomek25

Witam,

mam problem z moją hondą tak jak w temacie, początkowo było tak że tylko na zimnym silniku auto gasło na niskich obrotach zarówno na gazie jak i na benzynie, gdy silnik się rozgrzał wszystko było ok, silnik chodził ładnie i równo. Teraz, a w sumie od dzisiaj autko strasznie straciło swoja moc. Bardzo powoli wchodzi na obroty, silnik nie pracuje już tak dynamicznie jak wcześniej, auto bardzo powoli się "zbiera" prawie wcale nie chce jechać (znowu dodam ze zarówno na gazie jak i na benzynie). Gdy silnik się rozgrzeje jest tak samo (wiec chyba nie ma to nic wspólnego z temp), jak obroty spadną to w sumie auto nie gaśnie ale silnik ledwo pracuje tak jakby za chwile miał zgasnąć.

Wie ktoś czym to jest spowodowane? Błagam o pomoc.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/2826-honda-civic-95r-niskie-obroty-strasznie-s%C5%82aba-ga%C5%9Bnie/

Gość tomtomek25

Dzięki za pomoc, mam nadzieje że to ten czujnik a nie nic poważniejszego. Tylko czy to na pewno to bo tak jak napisałem problem jest zarówno przy rozgrzanym jak i zimnym silniku auto jest po prostu słabe.

Czujnik temperatury.

Arku czujnik temperatury raczej odpada, nawet jak by był uszkodzony to autko na gazie by jeździło normalnie, ja tu przewiduje regulator biegu jałowego, kurde nie wiem jak to tam jest rozwiązane ale warto to sprawdzić.

No ja opieram się na CRX od kolegi z pracy. Silnik B16A2 z kompresorem.

Nie chce palić, złopie jak głupia, na jałowym przygasa.

Zauważyłem ułamany przewód od czujnika temperatury - tam nie ma tak jak w Oplu, że czujnik jest zakończony wtykiem, tylko wychodzą zalane w żywicy przewody z czujnika. I tam sie obłamał.

Po zlutowaniu odpala na pół obrotu wału i jeździ idealnie.

To ta CRX-a: http://forum.samnaprawiam.com/crx-ee8-eaton-m62-220km-vt1267.htm