Skocz do zawartości

Astra F drążki kierownicze, amortyzatory, jaką firmę wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Przygotowuję się do generalnego remontu zawieszenia w mojej asterce. Mam już tuleje wahaczy i sworznie Ruville i Febi. Musze zaopatrzyć się jeszcze w drążki kierownicze, końcówki drążków, poduszki amortyzatorów i niedługo będę też myślał o amortyzatorach (na dzień dzisiejszy 45% sprawności). Na jakie firmy zwrócić uwagę? Chcę kupić coś dobrego ale też nie najdrożej. Możecie mi coś polecić?

pozdrawiam

KYB

Niezła jakość za rozsądny pieniądz. Mają i olejowe i gazowe. Amortyzatory w miarę dobrze dopasowane do naszych cholernych dróg.

Drążki i te sprawy - FEBI, to chyba najrozsądniejszy wybór.

dzięki, już zamówiłem febi, amorki zmienie po zimie :)

[ Dodano: 2011-07-01, 06:51 ]

chciałem jeszcze zapytać o te amorki, widzę że KYB ma całkiem dobrą cenę. Pytanie tylko czy jest jakaś różnica w komforcie jazdy lub trwałością między amorkami gazowymi a olejowymi?

Gość automux
Pytanie tylko czy jest jakaś różnica w komforcie jazdy lub trwałością między amorkami gazowymi a olejowymi?

Miałem założone w Oplu Rekordzie 1,9 benzyna amorki gazowe spisywały się świetnie a auto miało sporą masę i dawały radę (lepsze tłumienie drgań).

Zobacz opis http://www.kayaba.akwimat.pl/amortyzatory.html

Gość szymon 1587cm3
czy jest jakaś różnica w komforcie jazdy lub trwałością między amorkami gazowymi a olejowymi?

Jest róznica, wiekszy komfort na olejowych, sztywniejsze auto na gazowych

Gazowe są o niebo lepsze. Jeżdziłem kiedyś na olejowych, ale ie było przyjemności z jazdy. Na gazowych jest o niebo lepiej.

Gość sławek6843

witam mam opla astre 1.4 jedynke chciałem wymienić amortyzatorty przód ale nie mogę wybić końcówki wahacza jest na stałe połączona z wahaczem .Czy trzeba odkręcić cały wahacz.