maciekchn Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Mam 2 pytania: 1.Hamulec ręczny zaciągam i po opuszczeniu raczka zostaje luźno nie wiem czy trzyma bęben ale gdy poruszam linka przy kole odskakuje.... słychać też jak się jedzie i z przyzwyczajenia zaciągnę ręczny później słychać jak by linka wpadała w drgania o tłumik....Pytanie co najprawdopodobniej do wymiany sprężynki cylinderek czy linka? 2.Czym różnią se te zegary ze zdjęć Ja miałem ten z ramka, niby wtyczki sa takie same   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 1. Najprawdopodobniej linka 2. Moim zdaniem: Pierwszy to TID - triple info display - data, godzina, temperatura Drugi to DID - dual info display - data, godzina   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekchn Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 1.Właśnie linka.... też wszyscy mi mówią linka lecz wydaje mi się że jeśli to linka by była winna to działo by się to na dwóch kołach a wystarczy że poruszam linką w prawym i puszcza...Jednak słychać na bębnie sprężynki i sam już nie wiem. 2.Aha masz racje nie zwróciłem uwagi na to .   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola44-81 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Na 100% musisz wymienić linkę hamulca ręcznego. Tylko niech Cię nie podkusi i nie kup jakiegoś włoskiego zamiennika! Dorzuć do Włocha i kup oryginał ATE za ok 100 zł dostaniesz. Przy wymianie i tak będziesz musiał rozbroić szczęki w hamulcach z tyłu to przy okazji możesz sprawdzić stan wszystkiego. Odżałuj i kup za ok 10 zł spray do czyszczenia hamulców. Jak zdejmiesz bęben to wszystko umyj. Gdyby się okazało , że do wymiany będą szczęki czy inne elementy- nie kombinuj i kup od razu zestaw naprawczy TRW "Superkit" U mnie dopiero te zabiegi przyniosły zamierzony efekt.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekchn Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Mam już wszystko nowe szczeki nowe sprężynki ... rozbiorę w sobotę i zobaczę jak nie to kupie ta linkę ale bez kanału jej nie założę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola44-81 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Maćku tak z czystej ciekawości . Ile kosztował Cię zakup szczęk i sprężynek i wszystkiego jak to napisałeś?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekchn Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Kupiłem na licytacji allegro szczeki za 30zl komplet a sprężynki 10zl oczywiście nowe i oryginalne   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi