Skocz do zawartości

Montaż alarmu: jak zrobić odcięcie zapłonu? Nubira II

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

jesli odetniemy przy silniku paliwa nie ma za duzo,zas przy zbiorniku moze miec o,1 l lub o,3l a jak jes f.paliwa w polowie drogi do zbiornika a odcinacz za nim to dochodzi poj. filtra paliwa,cienko cienki mimo ze krotki ale malo palil i jezdzil po miescie,po zalozeniu w komoze silnika okolo 100metrow,no cos w tym jest?

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

jesli odetniemy przy silniku paliwa nie ma za duzo,zas przy zbiorniku moze miec o,1 l lub o,3l a jak jes f.paliwa w polowie drogi do zbiornika a odcinacz za nim to dochodzi poj. filtra paliwa,cienko cienki mimo ze krotki ale malo palil i jezdzil po miescie,po zalozeniu w komoze silnika okolo 100metrow,no cos w tym jest?

Pytanie mam do Ciebie czy Ty wiesz na czym polega odcięcie paliwa a samochodach benzynowych i na czym to polega bo piszesz bzdury :-x

To może wyjaśnię:

Nie tylko ważna jest ilość paliwa ale przede wszystkim ciśnienie.

Pompa może być sprawna, a jak padnie regulator ciśnienia na listwie to wyjdzie kupa z włosem.

Moim zdaniem nieistotne jest gdzie się się odetnie paliwo - czy w komorze czy przy samym baku - najmniejszego znaczenia to nie ma dla silnika. Jeśli pompa nie pracuje czyli nie wytwarza ciśnienia, to możesz mieć w układzie i litr paliwa, a nic to nie zmieni.

Nie wierzysz to poeksperymentuj - zdobądź listwę wtryskową i zabij regulator ciśnienia, na przykład przestrzel my szpikulcem membranę. Auto nawet nie odpali bo paliwo ucieknie z powrotem do baku przez przewód powrotny. A pompa sprawna...

Na to ma wpływ kilka czynników i na pewno nie jest to miejsce odcięcia.

I dodam że nie chce mi się wierzyć że gość z odciętą pompą paliwa pojechał 10 km kurde jak to może być możliwe moja omega jak jej odetnę paliwo a odcięcie mam przy samej pompie to pracuje na wolnych obrotach nie całe 30 sekund i koniec, i na koniec moje wyjaśnienie odcięcie paliwa w silnikach benzynowych polega na pozbawieniu napięcia pompy paliwa i jest to obojętnie czy to jest w komorze silnika czy też przy samej pompie cel odcięcia j/w w silnikach diesla można zastosować elektro-zawór paliwa który odcina nam dopływ paliwa do silnika i też nie ma znaczenia czy jest przy silniku czy przy baku, silnik spali to co ma w wężach i koniec a pojemność węży nie przekracza 0,5 litra może nawet mniej

Gość Anonymous

no wlasnie spali co ma w wezach-i moze troche przejechac a 10 km to przenosnia ale troche po miescie przejezdzil,cienki pali 8l/100km na 10km okolo0,8l na o,2l moze 2,5km lub nico mniej a z wtryskowym sie zgadzam a chodzi o to by zlodziej nie odjechal dalej niz jedno skrzyzowanie i sie zniechecil[olal temat]djabel tkwi w strzegolach :-|

[olal temat]djabel tkwi w strzegolach

Nie nie olał temat, bo jest różnica czy to system wtryskowy czy gaźnikowy, w wtryskach wiadomo musi być ciśnienie w gaźnikowym to musi spalić to co ma w komorze pływakowej więc pojedzie troszkę dalej ale stanie, skutek i efekt poprawny czyli skuteczne unieruchomienie pojazdu

Gość Anonymous

podawalem przklad fiata cc -uklad gaz.-po zmianie polozenia odc.paliwa efekt zamierzony zostal uzyskany,[skuteczne unieruchomienie pojazdu]ale niemal od zaraz,a propo czesto pan uzywa tego znaku :-x ,nawet bylem w :-o ,nie wymyslal bym bo po co -chcialem uswiadomic bo gaznikowce tez jezdza[syn idzie spac i musze zejsc z kompa]dobranoc

a propo czesto pan uzywa tego znaku ,nawet bylem w

parę razy mi się zdarzyło, ale nie przejmuj się jest dobrze, i kurde nie Pan co Was tu tak męczy te dziwne nazewnictwo już nie raz pisałem i nie tylko ja że na forum nie mianujemy się panami tu są równi i równiejsi ale wszyscy to koledzy, zaraz ukryje mój wiek i będzie po kłopocie :-P