Skocz do zawartości

Montaż alarmu: jak zrobić odcięcie zapłonu? Nubira II

Rekomendowane odpowiedzi

MOżesz odciąć dwa układy zasilania poprzez dodatkowy przekaźnik ja mam tak zrobione :lol:

No właśnie a jak odciąć dwa lub kilka obwodów bo centralka oferuje jeden odwód odcinający, mogę prosić o jakieś objaśnienie, schemacik?

Czy dobrym pomysłem jest podłączenie zasilania centralki do grubego czerwonego przewodu przy stacyjce ze stałym plusem?

I jeszcze jedno pytanie na tą chwilę - gdzie podpiąć przewody z centralki alarmu do sterowania centralnym zamkiem? Centralny w mojej Nubirze jest fabryczny, muszę odnaleźć jakiś sterownik centralnego?

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No właśnie a jak odciąć dwa lub kilka obwodów bo centralka oferuje jeden odwód odcinający, mogę prosić o jakieś objaśnienie, schemacik?

Poczekaj trochę, zaraz zmajstruję jakiś poradnik... Jakbym stawał z nim do konkursu poradników, to mam główną nagrodę bankowo :-D

Poczekaj trochę, zaraz zmajstruję jakiś poradnik... Jakbym stawał z nim do konkursu poradników, to mam główną nagrodę bankowo

Spadłem z krzesła :lol::lol::lol: Ty to mosz humor :rotfl:

Czy dobrym pomysłem jest podłączenie zasilania centralki do grubego czerwonego przewodu przy stacyjce ze stałym plusem?

bardzo zły pomysł zresztą poczekajmy co tam spłodzi za cztadełko nasz Upierdlivus Vulgaris

Jutro będzie gotowe - chcę żeby było profi, a perfekcja wymaga czasu

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

nie potrzebujesz konsultacji

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

No ArKos Ty to masz talent

<html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000

Gość Anonymous

ursus jak kupowalem nubi gosciu,ktory mi sprzedawal nawet nie zamykal na moje zdziwienie i oczywiste pytanie czy sie nie obawia kradziezy usmial sie -a kto bedzie kradl nubire stala pod blokiem :-D oczywiscie tacy to sa wyjatki,panie grzes 997 odc.pompy musi byc w odpowiednim miejscu kiedys moj szef uparl sie,elektrykowi kazal zamocowac za daleko silnika noi klijet przejechal na odcietym P,prawie10km ale byl ubaw :-D ale uwazam odc.paliwa za jedno z lepszych[tanich]rozwiazan .

panie grzes 997 odc.pompy musi byc w odpowiednim miejscu kiedys moj szef uparl sie,elektrykowi kazal zamocowac za daleko silnika noi klijet przejechal na odcietym P,prawie10km ale byl ubaw

A jaka jest różnica czy Ty ja odetniesz w komorze silnika czy przy samym baku, wiadomo w układzie jest ciśnienie które silnik jeszcze przez jakiś czas będzie konsumował ale nie ma to żadnego wpływu w którym miejscu jest odcięcie