Gość spox10 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam.Kwalifikuje sie mi sworzen wachacza do wymiany.Moje pytanie jak sie go demontuje,jak jest zabezpieczony.Nie rozbieralem tego nigdy i nie kupilem jeszcze nowego.Mam wiec pytanie czy dam to zrobic a domowych warunkach   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Do Twojego modelu samochodu były dwa typy sworznia jeden z uszami na dwie śruby a drugi okrągły do wprasowania, jeśli masz ten na śruby to dasz rade sam odkręcasz sworzeń od piasty i go wybijasz potem odkręcasz sworzeń od wahacza i w odwrotnej kolejności instalujesz nowy, jeśli masz wprasowany to jest więcej roboty bo trzeba wykręcić cały wahacz wybić stary sworzeń i wprasować nowy, czasem można wprasować w dobrym imadle, więc na początek sprawdź jaki typ masz a potem zdecyduj czy dasz rade go wymienić.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spox10 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Dziekuje za szybka pomoc,czym sie wizualnie roznia te sworznie bym mogl sprawdzic jaki mam.Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Tak można to wizualnie zobaczyć czy sworzeń jest przykręcany do wahacza czy wprasowany.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spox10 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Mam wiec stozkowy,czyli trzeba wachacz zdemontowac do wymiany.dziekuje za podpowiedz   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi