Skocz do zawartości

Problem z silnikiem nie wchodzi na pelne obroty na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z Pregotem partnerem 1.8 benzyna z gazem (gaz zwylky nie sekfencja)rok.prod.pojazdu 1999 jest tak ze na gazie chodzi lepiej niz na benzynie na benzynie nie osiaga pelnych obrotow jest slabszy niz na gazie swiece nowe katalizator w pozadku martwia mnie wtryski czy to moze byc ich wina ??Cisnienie na tłokach jest w pozadku

https://forum.samnaprawiam.com/topic/1267-problem-z-silnikiem-nie-wchodzi-na-pelne-obroty-na-benzynie/

może to być wina zbyt małej ilości paliwa (pompa/wtryski/regulator ciśnienia)

może też mikser w dolocie na tyle mocno ogranicza dopływ powietrza, że silnik nie jest w stanie wytworzyć nominalnej mocy

to sie stało nagle czy było "od zawsze"?

nie nie od jakiegos czasu wyczowam taka zmiane moze od okolo pol roku troche wiececj posiadaczem auta jestem od dwoch lat . to musi byc cos od paliwa bo po przelaczeniu na gaz silnik jest o wiele zwawszy i osiaga normalne parametry dziekuje za ta rade i pozdrawiam ;]:-)

wtryski sprawdzilem tylko slyszalem ze maja tryskac benzyna tylko to ma wygladac jak ze szczykawki taki dlugi rozprysk paliwa czy takie roproszenie taka hmurka jak z dyzodorantu ??

Zdecydowanie chmurka jak będziesz miał strumień to silnik tego nie spali i silnik będzie się dusił.

czyli najprawdopodobniej mam wyjechane wtyski i teraz czy myslec o kupnie nowych czy uzywanych ??nowy zamiennik czy uzywany orginal peugota?

To już musi być Twoja decyzja jakiego zakupu chcesz zrobić, proponował bym przed wymiana wtrysków zastosować jakiś preparat do czyszczenia układów paliwowych, wlewa się takie ustrojstwo do paliwa.

dobrze przemysle zakup :)dzieki za rade sprubuje zrobic cos takiego zobaczymy czy to cos da moze przeczysci wtryski a ja jeszcze poszukam w srud znajomych od kogo mogl bym pozycyc wtryski i na prube przelozyc sprawdzic jak sie zachowa

Gość szymon 1587cm3

Na ten dodatek do paliwa to juz troche za pózno. Jednak istnieja rózne sposoby na czyszczenie wtrysków.

tryskac benzyna

Ma byc mgiełka, bez widocznych kropli paliwa, nie moze tez z niego kapac jak nie pracuje. Tryskac nie moga.