Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam pytanie za 100 pkt. gdzie jest silniczek dmuchawy w astra f proszę o fote lub dokładne naprowadzenie mnie.Podejrzewam szczotki bo wentylator ostatnio działał teraz już nie wczoraj załączył się a dziś już wcale.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/1221-gdzie-jest-i-czemu-nie-dziala-wentylator-dmuchawa-astra-f/

maciekchn, zdejmij wycieraczki odkręć plastkowe podszybie i dojrzysz dmuchawe a brak nawiewu to najczesciej sfajczony rezystor

Aha czyli jest tak jak w kadecie.... a ja szukałem od środka :lol: Może i rezystor lecz wtedy wiatrak działał by np na 1 a mój raz działa raz nie zależy jaki ma dzień...

Nie prościej sprawdzić najpierw wyłącznik czy nie ma nadpalonych styków, a jak jest rezystor przepalony to nie działają żadne biegi tylko leci na max na 4 biegu bo 4 bieg jest bezpośredni.

Usterka rozpoznana zrobiona na "krótko z barku czasu i części" Okazało się ze dostała się woda w okolice rezystora obok silniczka i wszystko tak pordzewiało ze prawie kruszyło się w rekach... przeczyściłem co się dało i zrobiłem numerek ze działa ale wątpię żebyy długo podziałało muszę dokupić kostkę dopiero wymienię.

mam kompletną nagrzewnicę z f-ki razem z wentylatorem, rezystorem, kostkami i pierdlami

tanio oddam, można rzec za cene samego rezystora, który lubi sie jarać :mrgreen:

• 3 lata później...
Czesc mam pytanie za 100 pkt. gdzie jest silniczek dmuchawy w astra f proszę o fote lub dokładne naprowadzenie mnie.Podejrzewam szczotki bo wentylator ostatnio działał teraz już nie wczoraj załączył się a dziś już wcale.
HEH MAM Z TYM SAMYM PROBLEM I TEZ NIE WIEM GDZIE SIE ZNAJDUJE TEN SILNICZEK.

Otwórz maskę i popatrz pod plastikowe podszybie, to zobaczysz. Jakbyś czytałposty w tym temacie, to już byś wiedział, bo Broda napisał.